Annons:

Henrik Stenson: ”Nu har jag en anledning att börja följa bowlingen”

En unik bild med de två enda svenska idrottare som lyckades ta en major under 2016: Jesper Svensson och Henrik Stenson. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Henrik Stenson: ”Nu har jag en anledning att börja följa bowlingen”

Många hyllade och gratulerade Jesper Svensson efter att han vunnit priset som Årets nykomling på Idrottsgalan. En av dem var megastjärnan, golfspelaren Henrik Stenson.
– Det är kul för Jesper och jag önskar honom lycka till, säger Henrik Stenson till swebowl.se.

Annons:

Efter att tv-kamerorna slocknat var det dags för vinnarna på Idrottsgalan att ställa upp sig i mixed zone för intervjuer. Jesper Svensson hamnade mellan representanterna för damlandslaget i fotboll, som utsågs till årets lag, och golfaren Henrik Stenson, som blev utsedd till årets manliga idrottare, men föll på målsnöret i omröstningen till Jerringpriset.

Samtal med Stenson

Henrik Stenson blev under 2016 den första svenska herrspelaren i golf att vinna en major. I mixed zon gratulerade han Jesper Svensson och ställde också upp på en bild med bowlingstjärnan. Jesper Svensson och Henrik Stenson är faktiskt de enda svenska idrottarna som vann en major under 2016.

Det blev också ett samtal mellan de båda.

– Är den där dubbelfattningen helt egen, eller är det fler som spelar med den, ska Henrik Stenson ha frågat Jesper Svensson enligt swebowl.se.

Golfaren ska också ha sagt att han ska börja titta på bowling nu:

– Jag följer inte bowlingen nu när jag bor i USA, man tappar lite lokalbevakning när man bor där borta. Men det är kul för Jesper och jag önskar honom lycka till. Nu har jag en anledning att börja följa bowlingen.

”Roligt för honom”

Även Caroline Seger från fotbollslandslaget sa några ord om Jesper Svensson.

– Det är roligt för honom och för sporten, roligt att vi får följa hans framgångar, tycker Caroline Seger.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt