Annons:

”Något som jag kommer att bära med mig resten av livet”

Jesper Svensson i samband med sitt tacktal. Foto: TT

”Något som jag kommer att bära med mig resten av livet”

Jesper Svensson hade ett fantastiskt 2016. I går belönades han med priset som Årets nykomling i samband med Idrottsgalan.
– Det här är något som jag kommer att bära med mig resten av livet. Jag kunde inte ha önskat mig mer, säger Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Måndagen den 16 januari 2017 blev en dag att minnas för Jesper Svensson - och för svensk bowling. Vimmerbysonen utsågs till Årets nykomling i svensk idrott och fick hålla tacktal inför ett fullsatt Globen och inför svenska folket hemma i TV-sofforna.

För en stund sedan fick Dagens Vimmerby tag i en stolt, glad och trött Jesper Svensson.

– Det är verkligen svårt att sätta ord på det här. Jag kunde inte ha önskat mig mer. Det kommer att ta ett tag innan det här sjunker in, men det är något som jag kommer att bära med mig resten av livet, säger Jesper Svensson.

Anade att något var på gång

När Jesper Svensson nominerades för en tid sedan trodde han inte på några större chanser att vinna priset som Årets nykomling. Istället såg han fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf som klar favorit.

– Då kände jag direkt att Nilsson Lindelöf skulle vinna, erkänner Jesper Svensson.

När började du inse att du hade en chans?

– När jag blev intervjuad av Svenska Dagbladet började jag känna att det fanns en chans. Och sen när jag fick göra en TV-intervju och en webbintervju i går så började jag ana att något var på gång. Det kändes som att det hintade om något, förhoppningarna trissades upp.

”Otrolig glädje och stolthet”

När prisutdelaren Jonas Jakobsson läste upp Jesper Svenssons namn reste han sig upp och fick en bamsekram av pappa Patrik Svensson, som fanns vid Jespers sida hela dagen.

Hur skulle du beskriva känslan när du fick höra ditt namn?

– Först och främst lättnad på något sätt, även om jag hade det svåraste, att gå upp och hålla ett tal, kvar att göra. Jag hade varit så spänd och nervös. Men givetvis var det också en otrolig glädje och stolthet. Det är väldigt få förunnat att ens få vara på plats på en Idrottsgala och att dessutom få vinna ett pris är så klart väldigt stort, säger Jesper Svensson.

– Sen kändes det stort att få ha pappa med mig där. Han har varit med hela vägen, genom både med- och motgångar och har alltid varit ett enormt stöd. Han har en stor del i det här priset.

Ingen favoritgren

Jesper Svensson klarade dessutom av talet inför TV-kamerorna på ett bra sätt.

– Att prata inför folk är ingen favoritgren för mig. Jag tänkte bara att jag får försöka tala från hjärtat och tacka de som tackas bör. Annars tänkte jag inte så mycket på scenen. Jag ville bara få det jag skulle säga sagt. Men det var en häftig känsla att stå där och blicka ut över ett fullt Globen. Det är en känsla som är obeskrivlig.

Och efteråt var det bara att njuta av kvällen?

– Precis. Det var skönt att mitt pris delades ut tidigt. Sedan fick jag tid att sitta och njuta och bara hänga med i den övriga showen.

Glad för bowlingens skull

Trots att Jesper Svensson bara är 21 år gammal har han redan hunnit med mycket som bowlare.

Hur stort är priset som Årets nykomling för dig?

– Det känns otroligt stort att få sätta bowlingen på sportkartan i Sverige och hjälpa förbundet i deras arbete med att marknadsföra sporten. Sen är det svårt att sätta utmärkelser kontra vinster i tävlingar mot varandra. Men prismässigt är Idrottsgalan svår att toppa i Sverige.

Är du mest glad för din egen eller för bowlingens skull?

– Det kan låta märkligt, men jag är nog mest glad för bowlingens skull, det är sporten som jag brinner för. Jag tycker att vi som sport förtjänade det här. Sen är jag oerhört stolt över mig själv, över vad jag har åstadkommit vid 21 års ålder. Det känns fantastiskt att belönas med det här priset.

Hur firade du segern?

– Jag hade precis kommit hem från en tävling i Japan och hade lite dåligt med sömn i kroppen. Efter galan var jag en sväng i den mixade zonen och det drog ut lite på tiden. Klockan blev efter midnatt innan vi kom in i en taxi och väl på hotellet var det dags att runda av kvällen.

”Helt omöjligt”

På sociala medier svämmade flödet över med grattis-hälsningar till Jesper Svensson.

– Jag försökte läsa lite förut, men det var helt omöjligt, det bara plingar i telefonen hela tiden, skrattar Jesper Svensson. Det är otroligt många som har hört av sig och jag tycker det är kul att folk engagerar sig. Jag är otroligt tacksam, men tyvärr har jag ingen möjlighet att hinna med att svara alla personligen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt