Annons:

VBK föll tungt hemma mot Köping:

Daniel Stefansson var poängbäst i VBK. Foto: Simon Henriksson

VBK föll tungt hemma mot Köping: "Där förlorade vi matchen"

Vimmerby BK gjorde en fin insats hemma mot Köping. Men trots två bra serier blev det förlust för VBK med 9-11.
– Det är tungt just nu, säger VBK-ledaren Tobias Asklöf. 

Annons:

4-1 i första serien och 3-2 i andra serien. Vimmerby BK hade ett kanonläge med ledning 7-3 efter halva matchen. 

– Vi gör verkligen ingen dålig insats. Vi kunde fått med oss 4-1 även i den andra serien och då hade vi haft ett helt annat läge. Det hade varit värre om vi förlorat det här om vi var dåliga, men vi gör det jättebra. Vi måste fundera ut hur ska vi lösa de två sista serierna helt enkelt, säger VBK:s ledare Tobias Asklöf. 

Den tredje serien slutade 1-4 och då var det fortsatt ledning för VBK med 9-7. En bra chans att vinna matchen med andra ord. Köping vann den avslutande serien med 4-1 och därmed matchen med 11-9. En blytung avslutning på hemmamatchen för VBK.

– Köping gör det lite bättre än oss och vi möter ett bra lag. Det är svårt att matcha dem i de två serierna. Banan blev mer och mer nedspelad. Vi får inte rätt rotationer och lyfte inte käglorna. Det är där vi förlorar tyvärr, säger Asklöf. 

"Får sätta oss vid ritbordet"

Mycket positivt fanns att ta med sig för VBK, men vad gör väl det när poängen uteblir.

– Vi får sätta oss ned vid ritbordet och spåna. Det springer iväg i tredje serien och det är där vi förlorar matchen skulle jag säga. Vi borde inte ha tappat så mycket. Sista serien är inget att säga om, men det känns som en förlust. Hemma får vi inte förlora, men Köping är samtidigt bra. Vi ska kunna slå dem hemma och det är tungt just nu. 

Daniel Stefansson var poängbäst i Vimmerby BK med 894. 

– Daniel gör det jättebra och tillför mycket med sin energi.

I övrigt stod Peter Sandberg, Peter Svensson och Tobias Asklöf för fina insatser. Nu är det inte match förrän den 20 november igen för VBK. Asklöf hoppas att Frida Sethsson fortsätter.

– Jag hoppas Frida hänger i för vi behöver henne. Vi skulle behöva Jonny Sandberg också. Vi behöver bredda också. 

Fakta

Poäng, VBK: Daniel Stefansson 894, Peter Sandberg 874, Peter Svensson 873, Tobias Asklöf 872, Isac Wall 825, Martin Aldebert 803, Peter Thorstensson 794, Frida Sethsson 562 (3 serier), Robin Stefansson 172 (1 serie).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt