Annons:

Irritation i VBK över derbyrivalens laguttagning

Frida Sethsson gillar inte Dominos agerande inför derbyt. Foto: Linus Johansson

Irritation i VBK över derbyrivalens laguttagning

Irriterat och besviket. Så kan man sammanfatta känslorna i Vimmerby BK över derbyrivalen BK Dominos laguttagning inför helgens möte.
– Jag är kanske lite fyrkantig, men jag tycker inte att man gör så här, säger VBK-spelaren Frida Sethsson.

Annons:

BK Domino från Västervik har haft en blytung säsong. Laget ligger sist i Mellanallsvenskans B-grupp och är dessutom klart distanserat.  Med sju matcher kvar att spela talar absolut ingenting för att Domino ska kunna klättra upp till en negativ kvalplats.

”Inte allsvensk klass”

Men i lördagens derbymatch hemma mot Vimmerby BK griper de uppenbarligen efter det minimala halmstrå som finns. Enligt VBK-spelaren Frida Sethsson ställer Västerviksklubben upp med det bästa laget för säsongen. Det innebär att William Svensson och Mikael Liljeqvist, som till vardags spelar i landets högsta serie, finns med i laget. Det gör också duktige Andreas Andersson, som har varit skadad större delen av säsongen.

Dominos laguttagning har retat upp Frida Sethsson.

– Laget de har haft under säsongen håller inte allsvensk klass. Nu tar de in flera duktiga spelare. När vi frågar varför tycker de tydligen att det vore kul att förstöra för oss. Det tycker jag är ett konstigt resonemang. Domino kommer att åka ur serien och vi kan hamna i ett negativt kval om det vill sig illa. Personligen tycker jag inte att det vore bra om det blir så att regionen med Vimmerby, Västervik och Gamleby blir utan ett allsvenskt bowlinglag.

Hur mycket bättre är det laget som Domino ställer upp med mot er jämfört med i de flesta tidigare matcherna under säsongen?

– Det är hästlängder bättre.

”Allt att vinna”

Men Domino har fortfarande en liten chans att klara nytt kontrakt. Är det då lustigt att de vill ställa upp med ett så bra lag som möjligt?

– Domino kommer inte klara av att spela till sig ett nytt kontrakt. De är så långt efter och med de matcher de har kvar och vad de behöver göra i dem så är det inte möjligt. Jag tycker att det är tråkigt att de gör så här. Det enda som kan ändra på min inställning är att de ställer upp med samma lag i resten av matcherna.

Vimmerby BK ligger just nu fyra i sin serie, en placering som är detsamma som säker mark. Men det skiljer bara en poäng upp till elitseriekval och en poäng ned till negativt kval.

Hur ser du på era chanser mot Domino?

– Helt plötsligt så har vi egentligen allt att vinna. Men vi har ett bra lag så jag tror att vi tar två poäng. Domino har valt en lättare profil som nog gynnar dem mer än oss, men jag tror på vårt lag, säger Frida Sethsson.

Stefansson saknas

VBK får klara sig utan Daniel Stefansson, som är upptagen av jobb. Däremot är Martin Aldebert och Johan Söderström tillbaka i matchtruppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt