Annons:

I dag avgörs allt för Vimmerby BK:

Frida Sethsson får en viktig roll när VBK jagar i första hand nytt kontrakt. Foto: Linus Johansson

I dag avgörs allt för Vimmerby BK: "Vi har bra chanser"

Kval till Elitserien, kval för att hålla sig kvar i Allsvenskan eller tar säsongen rentav slut? Alla scenarion är möjliga för Vimmerby BK när seriespelet avslutas i dag.
– Jag tror att vi måste vinna minst en match för att slippa att kvala nedåt, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

Mycket talar för att det blir stor dramatik när Allsvenskan avslutas i dag. Det som talar till Vimmerby BK:s fördel är att laget har två matcher kvar att spela medan övriga lag bara har en match på schemat. Å andra sidan är det två bortamatcher som väntar för VBK.

Vimmerby, som just nu ligger på den fjärdeplats som innebär att säsongen tar slut utan kval, inleder dagen med match mot BK Örnen i Norrköping. Ett Örnen som har tre poäng färre än VBK och som redan är klart för negativt kval. Därefter väntar Team Linköping, som är två poäng bakom Vimmerby, men som får svårt att ta sig förbi då lagets differens är så mycket sämre.

Två segrar ger elitseriekval

Vimmerby har just nu två poäng upp till Mariestad på en kvalplats till Elitserien. BK Bågen, som för stunden ligger femma och därmed på negativt kval, har samma poäng som VBK. Ni förstår själva att det troligen kommer att bli stor dramatik under dagen.

Jag tror att vi måste vinna minst en match för att slippa att kvala nedåt. Jag tror dock att Bågen vinner sin match mot Tegnér och i sådana fall blir det en "diff-historia" om vi också tar en match.

Det kan alltså krävas tre poäng i dag för att VBK ska säkra kontraktet. Skulle det bli två segrar är laget, oavsett resultat i övriga matcher, klart för kval till Elitserien.

Som jag ser det har vi stora chanser att vinna båda matcherna. Jag tycker att Linköping är det bästa bowlinglaget av de båda, men samtidigt tror jag att deras banprofil kan passa oss bättre än den i Norrköping. Å andra sidan var Frida (Sethsson) i Norrköping och slog 940 över fyra serie för en månad sedan så den profilen kan nog också passa oss, säger Tobias Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt