Annons:

KLART: VBK tvingas kvala för sin existens i Allsvenskan

Peter Svensson var bäst i VBK i matchen mot Team Linköping. Det blev dock förlust och nu tvingas Vimmerby till negativt kval. Foto: Linus Johansson

KLART: VBK tvingas kvala för sin existens i Allsvenskan

Efter stor dramatik står det klart att Vimmerby BK tvingas kvala sig kvar i bowlingallsvenskan. Det blev förlust även i dagens andra match, mot Team Linköping, med 11-9.
– Det känns jävligt deppigt just nu, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

Efter att Vimmerby BK förlorat dagens första match, 13-7 mot BK Örnen, var laget piskat att vinna mot Team Linköping. Så blev det inte. VBK förlorade med 11-9 efter stor dramatik och samtidigt vann BK Bågen mot BK Tegnér. Resultat som innebär att Vimmerby tvingas kvala för att behålla sin allsvenska existens.

Bortalaget fick annars en drömstart på matchen och vann den första serien med 5-0.

Efter den starten tycker jag att det är för jäkla dåligt att vi inte kunde vinna. Vi gjorde en riktig dipp i tredjeserien, där vi förlorade med 5-0, och det kostade oss segern. Samtidigt dippade de i första serien. Men jag tycker att vi borde ha kunnat rida lite på vågen efter 5-0. Just nu känns det väldigt deppit, säger Tobias Pettersson.

Farmarlaget till division ett

Nu väntar negativt kvalspel för Vimmerby, på neutrala banor. Den första kvalomgången spelas 6-7 maj.

Men vi borde bli så bra rankat att vi får stå över den första omgången och gå direkt in i den andra och sista kvalomgången. För vår del är det bara att bryta ihop och komma igen.

VBK:s bästa spelare mot Team Linköping var Peter Svensson, som stannade på 893 poäng.

Allt var dock inte negativt för Vimmerby BK denna dag. Klubbens farmarlga är nämligen klart för spel i division ett nästa säsong, under förutsättning att A-laget blir kvar i Allsvenskan. Detta stod klart efter att VBK F vunnit division två.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt