Annons:

Allsvenskan eller division ett - i dag avgörs VBK:s öde

Vimmerby BK och Anton Sandberg spelar för nytt kontrakt i dag. Foto: Linus Johansson

Allsvenskan eller division ett - i dag avgörs VBK:s öde

I dag kvalar Vimmerby BK för sin allsvenska existens. I vägen för en lycklig avslutning på säsongen står Team Enköping.
– Det är inget dåligt lag, men går vi in med rätt inställning kommer det att gå bra, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

Fortsatt spel i Allsvenskan eller degradering till division ett. I dag ställs allt på sin spets för Vimmerby BK. Det som krävs för fortsatt allsvenskt spel är seger mot Team Enköping, i en kvalmatch som spelas på neutrala banor i Nyköping. Enköping har spelat i division ett den här säsongen och slutade tvåa i sin grupp med 28 poäng.

– Enköping satsar på att gå upp den här säsongen, det är inget dåligt lag. De har bland annat en före detta landslagsman i laget, säger Tobias Pettersson.

”Väldigt viktigt”

VBK hamnade i ett negativt kval genom att sluta femma i sin allsvenska grupp.

– Jag tycker inte att vi har gjort en dålig säsong. Vi blev femma i Allsvenskan, men ett kval är aldrig enkelt. Går vi in med rätt inställning kommer det att gå bra.

För en tid sedan tog VBK:s farmarlag steget upp i division ett, men skulle VBK degraderas i morgon blir det division två för F-laget även nästa säsong.

– Åka ur är verkligen inte något som vi vill göra. Det skulle kännas extra tråkigt i och med att Farmarlaget har gått upp. Jag anser att vi är tillräckligt bra för att kunna hålla oss kvar. Men vi måste vara ödmjuka inför uppgiften.

Hur viktigt är det att ni håller er kvar i Allsvenskan?

– Jag skulle vilja säga att det är väldigt viktigt, framförallt om man ser till bowlingen i regionen.

Kan bli en rysare

Minst två matcher kommer att spelas i kvalmötet då det är först till tre poäng som gäller. Hur stort man vinner har ingen betydelse. Skulle lagen vinna varsin match väntar en tredje match, men då bara över en serie, jämfört med fyra serier i de två första matcherna.

– Skulle det mot förmodan bli lika även där så blir det strike out. Då väljer man ut fem personer i laget som går upp och slår ett slag och det enda det handlar om är att slå en strike. Skulle det vara lika även efter det är det ett slag åt gången som gäller, säger Tobias Pettersson.

Fakta

VBK:s banpar i den första matchen:

* Frida Sethsson, Peter Svensson

* Anton Sandberg. Johan Söderström

* Peter Sandberg, Robin Rehn

* Jonny Sandberg, Tobias Pettersson

Robin Stefansson är reserv i den första matchen. Även Daniel Stefansson och Johan Waxegård finns med i Nyköping och kan bli aktuella för spel i match två eller senare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt