Annons:

Kvalförlust för VBK – klarar sig kvar i Allsvenskan ändå

VBK:s Tobias Pettersson kan vara glad trots dagens förlust. VBK får en friplats i Allsvenskan nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Kvalförlust för VBK – klarar sig kvar i Allsvenskan ändå

Vimmerby BK förlorade dagens avgörande kvalmatch – och åkte egentligen ur Allsvenskan. Men så blir det inte. Med tanke på andra resultat uppstår en friplats i Allsvenskan – och VBK är det högst rankade laget.
– Vi visste redan innan matchen att vi kommer vara kvar i Allsvenskan även om vi skulle förlora, säger VBK-spelaren Tobias Pettersson.

Annons:

Med minsta möjliga marginal förlorade Vimmerby BK kvalmatchen mot Enköping. Men det gör faktiskt ingenting alls. Med tanke på att AIK åkte ur Elitserien i går och att laget redan har ett farmarlag i Allsvenskan uppstår en vakant plats – och den går till Vimmerby.

– Vi ringde och kollade i går och fick vet att vi är högst rankade. Det är lite tråkigt att vi förlorade i dag, men jag tycker ändå att vi är värda en plats i Allsvenskan och det känns skönt att vi inte åker ur. Förbundet har tagit en del märkliga beslut tidigare, men vi är högst rankade och det ska vara klart, säger Pettersson. 

Problem med torrare banor

VBK inledde kvalmatchen urstarkt och gick fram till 10–0. Därefter blev det betydligt tuffare. Första matchen slutade 12–8, men sedan utjämnade Enköping med minsta möjliga marginal. 

– Vi var väldigt nära att få till 10–10 i andra matchen, men de vann med 11–9. Precis som hela säsongen spelade vi sämre när banorna blev torrare och gör det inte tillräckligt bra.

Skiljeomgången förlorade VBK med 3–2. 

– Vi slog högst i totalen, men lyckades bara vinna ett banpar. Det var väldigt tajt, men jag tror att vi hade i bakhuvudet att vi var klara för Allsvenskan. Det känns lite lustigt, men vi är så pass bra att vi ska vara kvar. Vi har haft stolpe ur hela säsongen och spelat i en väldigt bra serie.

Anton Sandberg och Johan Söderström var VBK:s främsta aktörer i dag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt