Annons:

Sethsson ute efter nytt SM-guld: ”Det finns inget roligare”

Så här såg det ut när Frida Sethsson, till vänster, var med och tog SM-guld för ett år sedan. Foto: Privat

Sethsson ute efter nytt SM-guld: ”Det finns inget roligare”

Föra året vann Frida Sethsson SM-guld med sitt Spader Dam. Då var hon gravid i 20:e veckan. På söndag kan Vimmerbybon vara med och spela hem sitt fjärde SM-guld för lag.
– Personligen känns det som att jag har ett bättre utgångsläge i år, skrattar Frida Sethsson.

Annons:

Frida Sethsson spelar till vardags i Vimmerby BK:s allsvenska lag - och i Spader Dam i damernas Elitserie. Förra året var Sethsson med och spelade hem SM-guldet för åttamannalag – trots att hon var gravid i 20:e veckan. En imponerande bedrift, förstås.

SM-slutspelet börjar redan i kväll och för Spader Dam väntar semifinal mot BK Högland med start klockan 20.20 i kväll.

– Vi slog dem i semin förra året så mentalt har vi ett övertag på Högland. Men det är slutspel och allt kan hända. Mycket handlar också om dagsform, konstaterar Frida Sethsson.

”Här för att försvara vårt guld”

Tidigare i dag har lagen fått träna på matchbanorna i Jönköping.

– Jag har en väldigt bra känsla efter träningen, det såg bra ut på många händer. Bowlar vi som vi kan kommer vi att spela final på söndag.

I semifinalerna och i finalen gäller bäst till fyra poäng, där en seger ger två poäng.

– Vi är här för att försvara vårt guld. Det här är årets roligaste bowlinghelg och det finns inget roligare än att få fira tillsammans med sitt lag.

Semifinalspelet fortsätter i morgon där match nummer två är planerad till klockan 12.20 och en eventuell tredje match till klockan 19.00. Finalspelet börjar klockan nio på söndagsmorgonen.

– Den med högst lägstanivå kommer att vinna. Toppen finns i alla fyra semifinallagen så det är den nedre delen i lagen som kommer att avgöra, tror Frida Sethsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt