Annons:

  • GULDEXTRA: FRIDA SETHSSON SVENSK MÄSTARE I DAG

    Frida Sethsson, till höger, blev svensk mästare för fjärde gången i dag. Foto: Privat

  • GULDEXTRA: FRIDA SETHSSON SVENSK MÄSTARE I DAG

GULDEXTRA: FRIDA SETHSSON SVENSK MÄSTARE I DAG

Alldeles nyss tog Frida Sethsson sitt fjärde SM-guld i lag. Hennes Spader Dam vann finalen mot X-Calibur med 2–0 i matcher.
– Just nu mår jag jäkligt bra, säger hon.

Annons:

Det här är andra året i rad som Frida Sethsson, som tävlar för Vimmerby BK i herrarnas Allsvenska och för Spader Dam i damernas Elitserie, tar SM-guld med Spader Dam. Totalt är hon nu uppe i fyra SM-guld i åttamanna. Finalspelet avgjordes i Jönköping och Spader Dam besegrade först BK Högland i semin med 2–0 i matcher. 

"Riktigt bra"

Samma siffror blev det i finalen mot X-Calibur. Första matchen vanns med 13–7 och den andra med 13–6. I sista matchen krossade Spader Dam motståndet med differensen 1664-1433.

– Just nu mår jag jäkligt bra. Förra året var det svinjämnt, det är det inte någon gång i år. Vi är riktigt bra när det brinner till och en hel enhet som gjorde det tillsammans. Olika spelare klev fram vid olika tidpunkter och det var jäkligt positivt. 

Sethsson är överraskad av Spader Dams överlägsenhet. 

– Det gick defintivt lättare än jag trodde. Profilerna passade oss bättre än de andra lagen, vi hade fler spelare som är bra på attackera.

Firar guldet i Helsingborg

Efter finalsegern i Jönköping tog sig laget ned till Helsingborg för ett stort firande i kväll. 

– Förra året hade vi middag i hallen, men nu ska vi festa i Helsingborg tillsammans med supportrarna. Det ska bli riktigt trevligt att fira med tjejena. 

Hur ser du på din egen insats?

– Jag har spelat rätt så bra hela helgen. I finalen gick det inte riktigt så bra, men jag hade en viktig ruta som såg till att det lev 6–4 i stället för 5–5. Den var svinviktig. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt