Annons:

Skada stör Svensson - kan krävas operation i framtiden

Jesper Svensson har problem med en hand, men hoppas ändå kunna genomföra säsongen på ett bra sätt. Foto: Linus Johansson

Skada stör Svensson - kan krävas operation i framtiden

Stortävlingarna avlöser varandra för Jesper Svensson det närmaste halvåret. Han kan bara hoppas att handskadan inte kommer att spela honom allt för många spratt.
– Det kan bli aktuellt med en operation senare, men det finns inte tid för det nu, säger Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Under sommaren har Vimmerbysonen och bowlingstjärnan Jesper Svensson dragits med en handskada.

– Jag har haft problem som fasen och var borta nästan en hel månad under sommaren. Jag gjorde min första tävling nu i helgen som var, det kändes jätteskönt att vara tillbaka, säger Jesper Svensson.

Problemet finns kvar

Svensson erkänner att det har varit en jobbig tid.

– Så är det och det är ju ett problem som i grunden kvarstår. Ett ben i ena handen är för långt och ligger och skaver mot ett mindre ben. I somras fick jag en kortisonsputa mot den infektion som hade blivit och nu har jag inte ont längre. Men som sagt, problemet finns ju ändå kvar.

Skadan stör dig inte nu?

– Inte just nu. Men jag var tvungen att avbryta en tävling i somras på grund av att det gjorde för ont. Då var det riktigt illa och handen var helt kraftlös. Nu, efter att jag fått sprutan, är det bara en minimal smärta, säger Jesper Svensson.

Har du haft problemet länge?

– Det har varit lite till och från. Läkaren sa att det har varit som en tickande bomb under hela min karriär.

Många stora tävlingar

Framöver kan det bli aktuellt med en operation.

– Men det finns inte riktigt tid för det nu så det är först nästa sommar som det kan bli aktuellt. Jag får hoppas att det inte blir några problem framöver.

Jesper Svensson har flera viktiga månader framför sig med Weber Cup i England nästa vecka, en världstourtävling i Thailand i början av oktober, US Open i USA därefter och World series i USA i november. Det hela avslutas med VM i Las Vegas, som startar i slutet av november.

– Det blir en hektisk höst med många stora tävlingar. Jag ska försöka ta det tävling för tävling, säger Jesper Svensson.

I går offentliggjordes det att Vimmerbykillen fått en plats i den svenska VM-truppen.

– Att spela för sitt land är bland det största man kan göra så det blir så klart väldigt roligt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt