Annons:

Toppinsats av VBK – ”Bästa på flera år”

Vimmerby BK:s Tobias Asklöf var strålande nöjd med VBK:s insats i dag. Foto: Linus Johansson

Toppinsats av VBK – ”Bästa på flera år”

Jumbon Vimmerby BK gav svar på tal i dag. Efter flera förluster tog man en viktig seger hemma mot Stureby F.
– Jag måste säga att det är en av våra bästa insatser på flera år, säger Tobias Asklöf.

Annons:

VBK var heltaggat och gjorde processen kort med Stureby. Redan efter tre serier var matchen avgjord och VBK vann till slut med hela 17–3.

– Vi gjorde det väldigt bra. Det var lite svajigt i andra serien, där hade de 1-4 med några omgångar kvar, men vi tog tillbaka till 3-2 och fick vind i seglen igen.

VBK fick totalt ihop 6 894 poäng.

– Så mycket har vi inte haft hemma på flera år så det var väldigt bra. Det är en av våra bästa matcher på länge och det var väldigt skönt att spela hemma igen. Det gör stor skillnad och många spelade väldigt bra.

Sandberg i toppen

Pea Thorstensson gjorde en fin insats och skrapade ihop 413 poäng på sina två serier. Därefter fick han utgå på grund av ryggproblem. Peter Sandberg var poängbäst med 927 poäng. Tobias Asklöf tog 924 poäng, Frida Sethsson 899, Johan Waxegård 872, Martin Aldebert 854, Johan Söderström 828, Rickard Nilsson 824 och Albin Sandberg 353 (två serier).

– Det var en bra lagseger helt enkelt. Det var jätteskönt för oss att vinna idag och nu spelar vi hemma nästa helg också så det är bara att blicka framåt. Vi var jäkligt sugna på att vinna och vet om att vi inte ska ligga sista i den här serien. 

I och med vinsten lämnade Vimmerby BK jumboplatsen och klättrade till en femteplats. 

Tufft för reservlaget

Betydligt sämre gick det för Vimmerby BK F i sina två matcher. Första matchen mot Team Linköping C slutade 3–17 och den andra mot BK Örnen 2–18. Vimmerby BK F ligger sist i division ett. 

Albin Sandberg var poängbäst i båda matcherna med 799 respektive 810 poäng. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt