Annons:

Seg start knäckte inte Vimmerby BK: ”Vi tog tag i det”

Peter Sandberg var bäst i Vimmerby i hemmasegern mot Brio. Foto: Linus Johansson

Seg start knäckte inte Vimmerby BK: ”Vi tog tag i det”

Förra helgen gjorde Vimmerby BK en strålande hemmainsats. Den insatsen var laget långt ifrån i dag, men det blev ändå två nya poäng mot Brio.
– En mycket viktig seger, säger Peter Sandberg, som var VBK:s bästa spelare.

Annons:

VBK fick en mycket tuff start i hemmamatchen mot Brio och hamnade i underläge med 4-1 efter den första serien.

– Banan var snabbare i dag, det var inte alls som förra helgen. Jag tror att vi blev lite överraskade av det och vi fick ju en jättetung start. Sen är det inte lätt att följa upp det vi gjorde förra veckan, säger Peter Sandberg.

”Lampa” coachade

Lagom till den andra serien klev skadade Peter Svensson ned för att få fart på hemmalaget. Ett lyckat drag, skulle det visa sig. VBK vann serien med 4-1 och vann sedan den tredje serien med 5-0. Efter det kunde Vimmerby relativt enkelt spela hem två nya poäng,

– Att ”Lampa” (Peter Svensson) klev ned och coachade lite till andra serien var viktigt. Det gav oss lite motivation och vi tog tag i det, säger Peter Sandberg.

Bexenius näst bäst

För andra hemmamatchen i rad var Peter Sandberg VBK:s bästa spelare.

– Jag hade 927 förra veckan och 847 i dag. Å andra sidan hade laget som helhet nästan 500 poäng sämre i dag, konstaterar Peter Sandberg.

Debuterande Peter Bexenius var näst bäst i VBK med 837 poäng. Även Rickard Nilsson, Tobias Asklöf och Albin Sandberg tog sig över 800 poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt