Annons:

Svensson vann tävlingen 2015 - kan göra om bedriften efter superstart

Jesper Svensson har inlett strålande i World Series of Bowling. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Svensson vann tävlingen 2015 - kan göra om bedriften efter superstart

Vimmerbysonen Jesper Svensson har fått en superstart i World Series of Bowling. Efter tio kvalserier i PBA Chameleon Championship ligger han tvåa - och är klar för åttondelsfinal.

Annons:

World Series of Bowling sticker ut rejält. Inom loppet av en och en halv vecka ska fem stora tävlingar på den amerikanska proffstouren avgöras.

Natten till torsdag svensk tid inleddes det hela med kvalet i PBA Chameleon Championship. En tävling som Jesper Svensson för övrigt vann 2015. Efter ett starkt kval känns det inte alls omöjligt att Vimmerbykillen kan göra om den bedriften i år.

Svensson blev tvåa i kvalet och hade bara Tom Smallwood före sig. I de fem första serierna slog han 1161 poäng och var redan där bra med i resultatlistan. I de avslutande fem serierna slog han utmärkta 1233 och klättrade upp till en andraplats. Jesper Svensson är därmed klar för åttondelsfinalen, som spelas nästa vecka.

Totalt finns 195 spelare från 26 nationer på plats Reno, Nevada i USA för att spela World Series of Bowling. Totalt finns sju svenska spelare på plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt