Annons:

Svensson utsedd till årets bowlare: ”Blir bättre hela tiden”

Jesper Svensson har utsetts till årets bowlare i Sverige. Foto: PBA

Svensson utsedd till årets bowlare: ”Blir bättre hela tiden”

För tredje året i rad har Vimmerbysonen Jesper Svensson utsetts till årets bowlare i Sverige.
– Jag upplever att jag blir bättre hela tiden, säger Jesper Svensson till swebowl.se.

Annons:

2015 delade Svenska Bowlingförbundet för första gången ut priset som årets bowlare till Jesper Svensson. Förra året fick han det på nytt och då delade han priset med Jenny Wegner.

Och även 2017 har förbundet valt att dela ut priset till Svensson och Wegner. Priset delades ut för 44:e året i rad.

”Vinnaren av Svenska Dagbladets lilla bragdguld, Jesper Svensson, har under 2017 klättrat till andra platsen på World Bowlings världsranking. 22-åringen har gjort det genom att vinna två nya titlar, i tuffast möjliga konkurrens, på den amerikanska proffstouren, och dessutom samlat på sig flertalet pallplaceringar. Att han dessutom har vunnit ett par tävlingar på hemmaplan och har överlägset högst snitt i landet gör att juryn var helt enig om att ge Vimmerbysonen priset”, skriver Svenska Bowlingförbundet på sin hemsida.

­– Jag tycker att jag hade ett stabilt år. Framförallt är jag nöjd med att jag gjorde bra prestationer i stora tävlingar och att jag vann ett par PBA-titlar. Jag upplever att jag blir bättre hela tiden. Det är svårt att peka på detaljer utan jag ser mer till helheten. Men fortfarande finns det mycket som jag kan förbättra, säger Jesper Svensson till swebowl.se.

En av tio

Utmärkelsen årets bowlare gör att Jesper Svensson tas upp i en skara om bara tio personer som har vunnit priset tre gånger eller fler. Han blir dessutom den femte efter Mats Karlsson, Åsa Larsson, Tony Rosenquist och Anders Öhman att vinna tre år i följd.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt