Annons:

Forna storklubben väntar VBK:

Peter Svensson är tillbaka i VBK:s lag till lördagens match mot Sundbyberg.

Forna storklubben väntar VBK: "Kan bli en rolig lördag"

2010 vann Sundbybergs IK SM-guld. I morgon befinner de sig i bowlinghallen i Vimmerby.
– Det är ett väldigt kompetent lag. Men jag tror att vi kan vinna det här, säger VBK:s Tobias Asklöf.

Annons:

Vimmerby BK jagar viktiga poäng på hemmabanor i morgon. Men motståndet är allt annat än enkelt. Meriterade Sundbyberg besöker Vimmerby.

– På förhand är det en tuff match, det handlar om ett kompetent lag som tillhört toppen av Allsvenskan i flera år sedan de åkte ur Elitserien. Några av spelarna var med och vann SM-guld så sent 2010. De har Anders Öhman som spelat i landslaget och blev årets spelare flera år i rad. Det är definitivt ett tufft lag att möta, säger Tobias Asklöf.

För två år sedan slutade mötet 10-10. Nu ligger Sundbyberg tvåa bakom överlägsna AIK.

– Ingenting är omöjligt, jag tror att det kan bli en jämn och spännande match. Vi måste hålla ihop spärrspelet och inte göra så många misstag, då kan vi vinna det här. 

"Varje poäng är viktig"

För VBK, som för närvarande ligger på negativt kval, är förstås varje poäng avgörande.

– Varje poäng är jätteviktig. Vi har rätt många hemmamatcher kvar, så vi har läge. Det är några poäng upp till kvalplatsen, men vi ska undvika negativt kval definitivt. 

VBK kommer till spel med Peter Sandberg, Peter Thorstensson, Jonny Sandberg, Tobias Asklöf, Frida Sethsson, Isac Wall, Peter Bexenius, Peter Svensson och Anton Sandberg.

– "Lampa" (Peter Svensson) har sett riktigt bra ut och Anton är starkt mentalt, så det är bra att de kommer in. Håller vi ihop det kan det bli en rolig lördag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt