Annons:

VBK slår ur underläge: ”Alla chanser i världen att göra ett bra kval”

Vimmerby BK kvalar till Elitserien i helgen. Foto: Linus Johansson

VBK slår ur underläge: ”Alla chanser i världen att göra ett bra kval”

Det är fyra år sedan som Vimmerby BK senast kvalade till Elitserien. I dag är det dags igen.
– Köping ser sig själva som stor favorit. Vi slår ur underläge och vet att vi är bra då, säger VBK-spelaren Tobias Asklöf.

Annons:

Efter en mycket stark vår stod det för en tid sedan klart att Vimmerby BK får kvala till Elitserien. I dag är det dags. För motståndet står elitserietörstande Köping på neutrala banor i Örebro.

– Det ska bli kul, helt klart. Det är ju nu säsongen ska krönas. Vi har inget att förlora, det här är en bonus för oss. Men vi ska definitivt ge det en chans. Med den vårsäsong vi gjort har vi alla chanser i världen att göra ett bra kval, säger Tobias Asklöf.

Vill till Elitserien

Att Köping är ett tufft motstånd råder det ingen tvekan om.

– Köping har en målsättning att ta sig tillbaka till Elitserien och om man ser det så är det de som har pressen på sig. Men samtidigt har vi tidigare spelat bra på den typen av banor som det kommer att bli i Örebro så den biten tror jag kan gynna oss.

VBK kommer att spela två matcher mot Köping under lördagen, en vid klockan elva och en vid klockan ett. Skulle lagen vinna varsin av de matcherna väntar skiljeserier för att avgöra vilket av lagen som ska avancera i kvalet.

Vinnaren mellan Vimmerby och Köping kommer att möta vinnaren mellan AIK och Sterling i ett avgörande kvalmöte under söndagen. Vinnaren där tar i sin tur klivet upp i Elitserien.

Som vi kunde berätta i går tvingas Vimmerby klara sig utan Frida Sethsson i kvalet.

Fakta

VBK åker till Örebro med följande spelare:

Isac Wall, Peter Svensson, Peter Sandberg, Jonny Sandberg, Albin Sandberg, Peter Thorstensson, Peter Bexenius, Tobias Asklöf, Johan Waxegård och Johan Söderström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt