Annons:

Vimmerbykillen Albin spelar för SM-guld: ”Vad som helst kan hända”

Albin Sandberg spelar för SM-guld på söndag. Foto: Linus Johansson

Vimmerbykillen Albin spelar för SM-guld: ”Vad som helst kan hända”

Vimmerbykillen Albin Sandberg är en av spelarna som kan få titulera sig svensk mästare i helgen. Tillsammans med sju andra spelare är han kvalificerad till SM-finalen i A-klassen 17-21 år.
– Jag gjorde ett väldigt bra kval och vad som helst kan hända i finalen, säger Albin Sandberg.

Annons:

Albin Sandberg har snart avslutat sitt första år på bowlinggymnasiet i Nässjö. Att 16-åringen, fyller 17 senare i år, har utvecklats har vi inte minst sett när han spelat med Vimmerby BK i Allsvenskan.

– Det har varit ett bra och lärorikt år med mycket träning. Sen har jag väl mognat som både bowlingspelare och person, säger Albin Sandberg.

Trodde på högre siffror

För en tid sedan kvalade han in till den individuella SM-finalen i A-klassen för spelare mellan 17 och 21 år. SM-finalen spelas i Stockholm på söndag. Dessförinnan ska Albin Sandberg spela en öppen tävling i Norrköping i dag.

När vi pratade med Albin Sandberg var det fortfarande en handfull dagar kvar till SM-finalen och någon nervositet hade inte hunnit smyga sig på.

– Nej, jag kan inte tänka på SM så här långt innan tävlingen. Nu är det tävlingen i Norrköping som gäller först och främst och det är den jag har fokus på.

Är du förvånad över att du tog dig till final?

– Delvis är jag förvånad. Jag trodde att det skulle vara högre siffror i kvalet, men det var svårspelat och jag lyckades lösa det på ett bra sätt.

”Allt kan hända”

Totalt kommer över 20 SM-finaler att spelas i helgen och det är åtta spelare i varje final.

– Man spelar Round Robin, vilket innebär att man möter alla som är med i finalen en gång. Man tar med sig resultatet från samtliga serier och vinst i en match ger 30 poäng extra och oavgjort ger 15 poäng. När Round Robin är slut har man en svensk mästare, det är ingen finalmatch efter det, säger Albin Sandberg.

Vad är ditt mål på söndag?

– Att göra mitt bästa först och främst. I sådana här tävlingar är det inte lönt att sätta upp några resultatmål. Allt kan hända. Om jag klarar av att vara stabil kan jag vara topp tre. Det gäller att hålla fokus och att jag har banorna med mig, säger Albin Sandberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt