Annons:

Sandberg jublande glad efter SM-guldet: ”Det är helt makalöst”

Albin Sandberg var förstås mycket glad efter att ha vunnit SM-guld i dag. Foto: Privat

Sandberg jublande glad efter SM-guldet: ”Det är helt makalöst”

16-årige Albin Sandberg höll nerverna i styr. När konkurrenterna började darra spelade han sin allra bästa bowling och tog hem SM-guldet.
– Jag är så jävla glad. Jag har inga ord, det här är helt makalöst, jublar Albin Sandberg.

Annons:

Finalen spelades med formatet round robin, vilket innebär att samtliga spelare möter varandra en gång. Man tar med sig poängen från samtliga matcher och får dessutom 30 poäng extra för seger.

Albin Sandberg inledde med en seger, men åkte sedan på två raka förluster och tappade viktig mark i totalen. Sedan var Vimmerbykillen säkerheten själv och radade upp fyra raka segrar.

Vann knappt

Länge låg Vimmerby BK-spelaren runt plats 4-5 i finalen. Vändningen kom i den femte matchen där dåvarande ledaren Markus Lenefjäll besegrades med 212-192. Sandberg låg under en bit in i matchen, men avslutade magnifikt.

– Han (Lenefjäll) var så jäkla självsäker. Men sen blev han nervös och jag bara strikeade. Han gav mig en öppning och jag tog den, säger Albin Sandberg.

Vimmerbykillen vann sedan även match sex och inför den sista matchen hade han 31 poäng upp till ledande Alexander Erlandsson. För motståndet där stod just Alexander Erlandsson och efter jättedramatik vann Albin Sandberg den matchen med 214-211.

Avslutade med 253 poäng

SM-finalen avslutades sedan med en så kallad skiljeserie, där bara resultatet i serien räknas in i slutresultatet. Albin Sandberg ledde med två poäng inför skiljeserien och där fick han igång strikekanonen ordentligt. När det som bäst behövdes levererade Vimmerbysonen sin bästa bowling för dagen och slog 253 poäng. På samma bana spelade Alexander Erlandsson och han lyckades inte hänga med i Albin Sandbergs tempo. I slutet av serien, när det som bäst behövdes, radade VBK-spelaren upp strikes.

Hur var känslan inför den serien?

– Jag var nervös, men han (Erlandsson) var jättenervös. Jag gjorde allt för att hålla fokus och det kändes bra att få in några tidiga strikes.

”Var inte lättpsykad”

Psykningar tillhör bowlingsporten och Albin Sandberg konstaterar att det var en hel del sådant under finalen.

– När man kommer till en sån här tävling är skalle 70 procent. Jag fick ta emot en del psykningar i dag, men jag var inte lättpsykad. Jag kontrade tillbaka istället och då gjorde de dåliga slag. Man kan inte bara ge sig.

Det känns som att du behöll lugnet under dagen?

– Det krävs ett jättefokus i en sådan här tävling. Så här fokuserad har jag nog aldrig varit tidigare i mitt liv. Publiken märkte jag inte, allt var bara borta. 

Ett steg mot landslaget

SM-guldet bärgades i A-klassen för spelare som är mellan 17 och 21 år. Albin Sandberg fyller 17 senare i år.

– Den här segern betyder att det verkligen har hänt något i min utveckling. Jag var nervös för att spela man mot man, men jag klarade av det. Och nu tror jag att jag kommer att komma med i Team Talang, som är steget innan landslaget.

Hur firar du det här?

– Nu blir det donken (McDonalds), skrattar Albin Sandberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt