Annons:

Andra PBA-titeln för strike-maskinen från Vimmerby

Jesper Svensson imponerade stort när han spelade hem sin andra PBA-titel.

Andra PBA-titeln för strike-maskinen från Vimmerby

Ingen kunde stoppa Jesper Svensson. I PBA Chameleon Championship tog strike-maskinen från Vimmerby sin andra PBA-titel. – Det är helt fantastiskt och går knappt att beskriva, säger en lycklig Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Jesper Svensson har imponerat stort på Chameleon-profilen under hela veckan. Natten mot lördag, svensk tid, spelades semifinal och final. Och visst fortsatte Svensson att briljera.

Slog 267 i finalen

I semifinalerna och finalen spelades endast en serie och det gällde verkligen att hålla nerverna i styr. Något som Jesper Svensson inte hade några större svårigheter med.

I semifinalen, mot Stuart Williams, slog Svensson 245 och tog med det en säker seger. I finalen väntade Pascal Winternheimer och där spelade Vimmerbysonen ännu bättre. Med 267 poäng spelade han in sin andra PBA-titel i karriären. Ett enormt bra facit för en kille som inte är äldre än 20 år.

– Det blev faktiskt inte några särskilt jämna matcher. Jag vet inte exakt vilka siffror motståndarna hade, jag var så inne i mitt eget, säger Jesper Svensson.

”Helt fantastiskt”

När Dagens Vimmerby pratade med Jesper Svensson bara timmar efter triumfen var han förstås väldigt glad.

– Det är helt fantastiskt. Jag kan knappt beskriva det, säger Jesper Svensson.

Är den här segern större än din första PBA-titel?

– Det här är absolut bland det största jag har gjort, om inte det allra största.

”Inte tillräckligt”

Tvåan Pascal Winternheimer verkade vara mycket nöjd med sin andraplats. Men på Facebook konstaterade han också att insatsen inte räckte hela vägen fram:

– Det var inte tillräckligt för att hålla jämna steg med strike-maskinen.

Strike-maskinen han syftar på var Jesper Svensson.

Hur firar du det här?

– Det blir dåligt med festligheter dessvärre. Jag tar ledigt i morgon och sedan flyger jag hemåt. Sen ska jag hem till nära och kära i Vimmerby över jul, säger Jesper Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt