Annons:

Jesper i dubbel ledning på PBA-touren: ”Det var galet”

Jesper Svensson är i dubbel ledning på PBA-touren. Foto: PBA

Jesper i dubbel ledning på PBA-touren: ”Det var galet”

Jesper Svensson har så här långt spelat stor bowling i Oklahoma Open – och nu leder han dubbelt på PBA-touren efter halva kvalet.
– Det var galet, säger Jesper Svensson till PBA.com.

Annons:

Vimmerbysonen Jesper Svensson verkar ha hittat formen. Den gångna helgen slutade han fyra i tävlingen PBA Hall of Fame Classic. Och nu har han inlett kvalet i PBA-tävlingen Oklahoma Open mycket starkt. I de sju första kvalserierna hade Svensson ett snitt på 259,14. Det gör att 23-åringen är 70 poäng före tvåan Jakob Butturf.

– Det var galet. Jag hade inte en dålig serie och jag hade bara några få dåliga slag. Allting fungerade som jag ville, säger Jesper Svensson till PBA.com 

”Kämpat med mitt mentala spel”

Efter en tyngre tid verkar Jesper Svensson vara på väg att hitta toppformen.

– Sedan andra halvan av förra året har jag kämpat med mitt mentala spel. Jag har jobbat med en coach för att förbättra mitt fokus och jag känner att jag är på ett bra ställe med det just nu. Målet är att märka när man har ett bra flyt eller rytm och stanna i det, säger Jesper Svensson.

Ytterligare sju kvalserier ska avgöras innan de 24 bästa går vidare till ”cashers round”. De 16 bästa därifrån går sedan vidare till matchspel och de fem bästa där tar sig vidare till stegfinalen på söndag.

Oklahoma Open fungerar också som kval till dubbeltävlingen Roth/Holman Doubles. Tillsammans med Kyle Troup leder Jesper Svensson även det kvalet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt