Annons:

Frida är gravid i 29:e veckan – och spelar matcher i Allsvenskan: ”Sitter mellan öronen”

Frida Sethsson är gravid i 29:e veckan, men det hindrar henne inte från att spela i Allsvenskan till helgen. Foto: Linus Johansson

Frida är gravid i 29:e veckan – och spelar matcher i Allsvenskan: ”Sitter mellan öronen”

Frida Sethsson är gravid i 29:e veckan. Det hindrar henne inte från att spela allsvensk bowling med Vimmerby BK i helgen.
– Så länge kroppen håller bowlar jag, skrattar hon.

Annons:

Frida Sethsson kan det här med att bowla som gravid. Hon gjorde det våren 2016 och spelade då hem ett SM-guld med Spader dam.

– Jag har nog aldrig varit så bra som när jag var gravid med Emmie. Men då var jag inte så långt gången som jag är nu, skrattar Frida Sethsson.

Planen sprack

Nu är hon gravid i 29:e veckan och väntar sitt och sin man Johans andra barn i början av april. Tanken var att det skulle vara färdigbowlat i samband med Vimmerby BK:s seriematch den 1 december. Nu, efter ett en och en halv månad långt uppehåll, är det dags för VBK att matcha igen. Och jo då, visst finns Frida Sethsson fortfarande med i den allsvenska matchtruppen.

– Jag var trött redan efter de två matcherna i Stockholm i början av december. När jag spelade gick det bra, men efteråt hade jag ont.

”Göra som vanligt”

Att Frida Sethsson är en kämpe med stor vilja vet nog alla som har träffat henne. Därför är det knappast förvånande att hon finns med även i helgens dubbla matcher mot Sandviken och Ludvika.

Kommer du klara av att spela?

– Jag hoppas det, säger Frida Sethsson och skrattar högt. Så länge magen växer framåt funkar det att bowla ganska bra. Det är värre om jag blir bred om rumpan. Jag tränade förra veckan och det gick rätt så bra. Jag får göra som vanligt och leva på mina spärrar. 

”Får ställa upp”

I det här läget är Frida tacksam att hon spelar just bowling.

– Jag får vara tacksam att jag valt en sport där jag inte hämmas så mycket. Sen är det klart att det inte är optimalt för prestationen att spela som gravid i vecka 29. Men vi är dåligt med folk och då får man ställa upp. Och så länge kroppen håller är det bara att bowla på.

Extra problematiskt kan det bli att Vimmerby spelar två matcher i helgen inom loppet av bara några timmar. VBK har med sig nio spelare vilket gör att en spelare får stå över i varje serie.

Hur mycket tror du att du orkar spela?

– Det sitter mellan öronen och beror på hur mycket stryk jag vill ha efteråt. När jag väl spelar match känner jag inte efter och behöver jag bowla åtta serier (två hela matcher, reds. anm.) kommer jag att göra det. Men vi får se hur vi gör.

Sänkta krav

Frida Sethsson brukar ha höga krav på sig själv när det är dags för match, men den här gången kanske hon får sänka dem lite.

– Jag har alltid höga krav och att jag är gravid vill jag egentligen inte ska påverka mig. Men det är klart att jag kanske behöver sänka kraven. Jag vet att jag inte kommer att vara bland de bästa. Jag behöver lägga fokus på en serie i taget och sen kan jag nog inte hjälpa alla andra så mycket som jag brukar.

Vad säger du om din säsong så här långt?

– Jag har inte varit så bra den här säsongen. Jag har tränat för dåligt och det har varit för lite kvalitet i det. Det tycker jag är lite jobbigt. Sen försvann mycket av min motivation när jag bestämde mig för att inte spela i Spader dam och för att jag vet att jag inte kommer kunna vara med när det drar ihop sig.

Utesluter inte spel

Efter helgens matcher har Vimmerby BK ett nytt långt uppehåll på en månad. Men Frida Sethsson vågar inte helt utesluta att hon kommer till spel även då.

– Jag hoppas definitivt att vi har folk så det räcker utan mig den gången. Men man ska aldrig säga aldrig, skrattar hon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt