Annons:

Frida blev SM-tvåa - och vann 10 000 kronor

Frida Sethsson spelade hem ett SM-silver i helgen.

Frida blev SM-tvåa - och vann 10 000 kronor

Om tre månader ska Frida Sethsson bli mamma. I går spelade hon hem ett SM-silver i Falköping. Bara Sandra Svantesson var bättre. – Jag visste att det skulle bli tufft. Man kan säga att hon tog mig på upploppet, säger Frida Sethsson.

Annons:

Efter att Frida Sethsson vunnit SM-guld med sitt Spader Dam för en och en halv månad sedan var tanken att hon skulle ta ett uppehåll från bowlingen. Anledningen är att Frida och hennes make Johan Sethsson väntar sitt första barn i månadsskiftet augusti/september.

Det förväntade uppehållet fick dock vänta litegrann. I går spelade Frida Sethsson SM-final i Falköping i åldersklassen 22-30.

– Vi har kvalat under säsongen och de åtta bästa tog sig till final. Jag visste någonstans att det skulle stå mellan mig och Sandra (Svantesson), säger Vimmerby BK-spelaren.

Rankar inte framgången högt

I finalen väntade matchspel där alla mötte alla och där segraren i respektive match fick 30 bonuspoäng.

– Jag ledde efter tre av matcherna och det var jämnt efter fyra. I den näst sista serien mötte jag Sandra och där gjorde hon 270 och fick med sig 30 bonuspoäng. Efter det var butiken stängd, säger Frida Sethsson.

– Jag började känna av att kroppen inte var som vanligt i serie fyra-fem någonstans. Jag visste ju att det skulle bli tufft, men efter omständigheterna gick det bra. Samtidigt spelade Sandra svinbra så det var inte mycket att säga om.

Hur högt värdesätter du den här framgången?

– Inte så högt. Jag mötte bara tjejer runt min egen ålder. Men det var kul att komma ut och spela och utmana sig själv.

Vann insatstävlingen

Finalen i elitklassen spelas i juli i samband med SM-veckan i Norrköping.

– Mitt kvalresultat var tillräckligt bra för att spela i den finalen. Det känns ändå bra att veta. Men av förklarliga skäl kan jag inte spela i Norrköping.

Efter SM-finalen i Falköping spelade Frida Sethsson också en så kallad insatstävling, som slutade med att hon blev tvåa och fick 10 000 kronor med sig hem.

– Jag gjorde nog mitt bästa matchspel någonsin. Och 10 000 i bonus skadade ju inte. Totalt blev det sex timmars bowling och 13 serier under lördagen, det känns i dag kan jag säga, skrattar Frida Sethsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt