Annons:

Viktor spelade 36 matcher - på två dagar

Viktor Nyström tog medalj i fem klasser i Kretsmästerskapet.

Viktor spelade 36 matcher - på två dagar

Södra Vi IF:s Viktor Nyström spelade 36 (!) matcher på två dagar när Kretsmästerskapet i bordtennis avgjordes i Långemåla. Facit blev fem medaljer - och en jätteskräll i klassen herrar 4.
– Det gick riktigt bra, säger en nöjd Viktor Nyström.

Annons:

15-årige Viktor Nyström hade en hel del att göra under Kretsmästerskapet för norra Kalmar län, som spelades under två dagar. SVIF-spelaren lirade 36 matcher i sju olika klasser och hamnade på pallen i fem av klasserna, varav två segrar.

– Jag trodde att jag skulle ha bra chans i juniorklasserna. Men att jag vann herrar 4 var en skräll då jag inte ens var seedad, säger Viktor Nyström.

Vände svåra underlägen

 Herrar 4 var den sista klassen Nyström spelade och han vände flera svåra underlägen.

– Jag gav aldrig upp. I åttondelen låg jag under med 0-2 i set och 5-9 i tredje, men vände och vann med 3-2. Och i finalen låg jag under med 1-2 i set och 6-10 i fjärde, men lyckades vända där också.

Den andra segern kom i klassen Pojkar 15. Viktor Nyström blev dessutom tvåa i herrjunior 17 och i juniordubbel tillsammans med Elias Hallingfors. Det blev också en rejäl skräll i dubbel, där det blev en tredjeplats tillsammans med Peter Tengvall.

Södra Vi IF fick ytterligare framgångar i klassen herrar 5 där SVIF-spelarna Daniel Sranka och Peter Tengvall möttes i finalen, med Sranka som segrare.

Börjar på golfgymnasium

Trots framgångarna är inte pingis den sport som Viktor Nyström satsar hårdast på. Istället är det golf som är solklar nummer ett.

– Så är det, men det är kul att hålla igång med pingis på vintern, tycker Viktor Nyström.

Nyström spelar för Vimmerby GK och kommer efter sommaren att flytta till Linköping för att studera på golfgymnasiet.

– Jag satsar hårt på golfen så det ska bli kul. Jag får också med mig mina kompisar Robert Blom och Rasmus Rosin dit, det känns bra, tycker Viktor Nyström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt