Annons:

Svensson vid samma bord som simstjärnan vid kvällens gala: ”Hoppas på storslam”

Jesper Svensson kan vinna pris på Idrottsgalan i kväll. Foto: Linus Johansson

Svensson vid samma bord som simstjärnan vid kvällens gala: ”Hoppas på storslam”

I kväll samlas Sveriges idrottselit i Globen för den årliga Idrottsgalan. En av de som kan vinna pris är Vimmerbysonen och bowlingstjärnan Jesper Svensson.
– Om jag får gå upp på scenen blir det nog lite skakigt i benen, säger Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Jesper Svensson är nominerad i kategorin Årets nykomling och Lilla Bragdguldet. Nominerade i kategorin är också fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, Ebba Andersson (längdskidåkning) och Patricia Axling (thaiboxning).

Hur ser du på dina chanser?

– De är svårbedömda. När jag gjorde en intervju med Svenska Dagbladet, som är de som utser pristagarna, kändes det ändå inte som att det var en omöjlighet. De verkar ha gjort ett seriöst jobb med att gå igenom prestationen för varje idrott. Som jag förstod det skulle jag känna mig långt ifrån uppgiven. Jag tycker att jag borde ha en liten chans i alla fall, men det känns väldigt ovisst, säger Jesper Svensson till Dagens Vimmerby.

Första priset att delas ut

Om bara någon timme startar dagen för idrottarna med mingel och middag. Idrottsgalan drar sedan igång på SVT1 klockan 20.00 i kväll. Redan klockan 20.14 ska priset Årets nykomling och Lilla Bragdguldet delas ut.

– Det känns lite nervöst, så klart. Samtidigt är det kul att få vara där och representera i stort sett hela bowlingsporten.

Vad förväntar du dig av dagen och kvällen?

– Jag är förväntansfull. Jag är ju sportgalen och bara att få vara där och träffa alla profiler är en stor ära. Jag ska tydligen sitta precis vid scenkanten och har bland annat Sarah Sjöström (simstjärna) vid samma bord. Vi får se om vi kan ta storslam vid vårt bord, säger Jesper Svensson.

”Förberett lite stolpar”

Under dagen har Svensson bland annat mött golfstjärnan Henrik Stenson i hotellobbyn. De två har faktiskt en del gemensamt.

– Fotografen på bowlingförbundet har sagt att han ska försöka få till en bild på oss eftersom vi är de enda svenska idrottarna som har tagit en majorseger under året.

Skulle Jesper Svensson vinna pris i kväll väntar nästa stora utmaning: att hålla tal inför 20 000 människor.

– Prata inför folk har aldrig varit min grej. Då hade det nog blivit lite skakigt i benen. Men skulle jag hamna i den situationen är det bara att göra så gott jag kan. Jag har förberett lite stolpar till ett tal om det skulle bli så, säger Jesper Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt