Annons:

EXTRA: SVENSSON VANN PRIS PÅ IDROTTSGALAN

Jesper Svensson har ett makalöst år bakom sig och fick i kväll priset som Årets nykomling på Idrottsgalan. Foto: Linus Johansson

EXTRA: SVENSSON VANN PRIS PÅ IDROTTSGALAN

Victor Nilsson Lindelöf, Ebba Andersson och Patricia Axling fick se sig besegrade. Årets nykomling i svensk idrott är Vimmerbysonen och bowlingstjärnan Jesper Svensson. Nyligen fick han ta emot priset i samband med Idrottsgalan, som hålls i Globen i kväll.

Annons:

Många trodde nog att Victor Nilsson Lindelöf, som har en plats i det svenska fotbollslandslagets startelva, skulle vinna priset Årets nykomling och Lilla Bragdguldet. Men han fick alltså sig sig besegrad av Vimmerbysonen Jesper Svensson.

För ett par minut sedan fick Svensson ta emot priset ur Jonas jakobssons händer. Jesper Svensson klarade sedan av det efterföljande talet på ett bra sätt.

Tacktalet i sin helhet:

"Ja hörni, det här en ganska ny situation för en svensk bowlare. Det har ju inte varit jättemånga här tidigare. Jag vet att representanter från Bowlingförbundet är här och jag vill tacka er för allting ni gör för svensk bowling och bär den framåt. Det är guld värt för oss spelare. Tack ska ni ha. Och vidare givetvis familj, släkt, vänner, lagkamrater, tränare och alla som hjälper till längs vägen. Utan er är inte sådant här möjligt."

Fakta

Så här skriver Idrottsgalan på sin hemsida om Jesper Svenssons nominering:

”Den unge svensken (21 år) har under året gått från att vara årets rookie på den amerikanska proffstouren till att vara planetens hetaste bowlingspelare. Den 19 december 2015 blev han första svensk på 27 år att vinna en titel på den amerikanska proffstouren PBA. Vimmerbysonen blev sedan i februari den yngste någonsin att vinna majortävlingen Tournament of Champions där bara vinnare får delta. Han är även den yngsta spelaren någonsin att ha vunnit fem titlar på den traditionstyngda PBA-touren och han har nu flest titlar av alla svenskar någonsin. På den europeiska touren har han vunnit tre av de sex tävlingar han har ställt upp i och leder rankingen”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt