Annons:

Succélopp av ALV:s vd – men utan Pippi-peruk

Joacim Johansson (till vänster) gjorde ett starkt vasalopp utan att vara utklädd till någon av Astrids karaktärer.

Succélopp av ALV:s vd – men utan Pippi-peruk

Astrid Lindgrens Världs vd Joacim Johansson var tredje bäst av de lokala åkarna i Vasaloppet. Han körde i Gustav Vasas spår från Sälen till Mora på fem timmar och 33 minuter.
– Vi skojade om att jag skulle åka i Pippi-peruk, säger han.

Annons:

Astrid Lindgrens Världs främste representant kan inte bara driva en turistanläggning. 

Han är också en fena på att åka skidor. 

I söndags körde han de nio milen från Sälen till Mora på fem timmar och 33 minuter. Med det var han tredje bäst av de manliga skidåkarna från Vimmerby kommun. Bara Fredrik Nilsson (Nybro) och Peter Tunek (Södra Vi) var bättre. 

– Det blåste emot lite, annars var det jättebra förutsättningar. Det var behaglig temperatur och jättefint, säger ALV:s vd Joacim Johansson om årets Vasalopp.

Joacim Johansson hade bara 1 695 åkare framför sig. Ändå var inte det här hans bästa tid eller placering i Vasaloppet. 

– För tre, fyra år sedan åkte jag på fem timmar och 28 minuter typ. Så det var några minuter snabbare. Men jag stod i bättre startled den gången också. 

Jobbiga perioder

Sagoparkens vd hade några jobbiga perioder under loppet. 

– Det har man på en nio mil lång sträcka. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men jag känner ändå att jag disponerade loppet rätt bra, jag kände mig fräsch den sista milen. Det var ett bra lopp. 

Tidigare var Joacim Johansson vd på Idre Fjäll i åtta år. Där blev det av förklariga skäl mer skidåkning än på ALV. 

– Jag är nöjd med tanke på hur många skidtimmar jag lagt ner. Jag har inte alls åkt lika mycket på snö som tidigare. 

Inte utklädd till Pippi

Joacim Johansson gillar att träna och har också cyklat Vätternrundan. Men den svenska klassikern är inte aktuell just nu. 

– Jag är för dålig på att simma. Då hade jag behövt träna mycket, men klassikern är inte så viktig för mig. Jag nöjer mig med att cykla och åka rullskidor. Jag motionerar för att hålla mig i trim. Jag mår bra av att hålla igång och man får tänka mycket. Sedan kan man äta vad man vill, haha.

Var du utklädd till Pippi Långstrump?

– Haha, nä. Men jag fick lite kommentarer innan, vi skojade om att jag skulle ha Pippi-peruk. Vi tänkte att det kanske inte är bra reklam, haha. Även om det noteras vart jag kommer ifrån, en del har koll på att den där killen håller till på Astrid Lindgrens Värld. Men jag åker inte i gul dräkt om jag säger så. 

Du får kanske klä ut dig till Tengil nästa år?

– Haha, då kanske det skulle synas. Tiden skulle nog inte bli lika bra, men reklamsyftet skulle bli tydligare i alla fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt