Annons:

Vimmerby MS stortävling fick årets idrottspris

Vimmerby MS stora folkracetävling Semesterracet fick pris på Vimmerbygalan. VMS är här representerat av Roger Karlsson, Beatrice Ågren Karlsson och Fredrik Johansson. Foto: Linus Johansson

Vimmerby MS stortävling fick årets idrottspris

Varje sommar i över 30 år har Vimmerby MS arrangerat Semesterracet, som är en av de största folkracetävlingarna i Sverige. I kväll fick just Semesterracet ta emot årets idrottspris på Vimmerbygalan.
– Jag är jätteglad över att vi blir uppmärksammade, även på hemmaplan, säger Beatrice Ågren Karlsson, som är tävlingsledare för Semesterracet.

Annons:

1985 kördes Semesterracet för första gången, då över två dagar. Sedan 1992 avgörs tävlingen över fem dagar mitt i semestertider. Förra året kom totalt runt 650 ekipage till start i de olika klasserna, senior, dam, veteran och junior. För att dra runt tävlingen krävs en bra bit över 300 funktionärer.

”En häftig tävling”

Beatrice Ågren Karlsson, tävlingsledare för Semesterracet, var glad över att få ta emot priset.

– Det känns väldigt roligt. Och jag är jätteglad över att vi blir uppmärksammade, även på hemmaplan. Ibland känner jag att det kan vara lite svårt för sporten folkrace att bli bedömd som andra sporter, även inom motorsporten i stort. Ibland kan man få höra att ”det är ju bara folkrace”. Men för mig är det inte så bara, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Hur skulle du beskriva Semesterracet 2016?

– Det var en häftig tävling. Ett jättebra år.

Fortsätta på den inslagna vägen

Varför Semesterracet tilldelas årets idrottspris i Vimmerby kommun just i år kan inte Beatrice Ågren Karlsson svara på.

– Kanske ser man det över lite längre tid. Vi har lyckats behålla intresset för tävlingen bland både förare och publik. Folk runtomkring ser att vi lyckas hålla samma standard år efter år. Det är ett stabilt evenemang. Men om det finns någon särskild anledning till att vi får priset just nu vet jag inte.

Hur ser du på framtiden för Semesterracet?

– Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta och att det ska kunna rulla på som det har gjort i många år. Gärna att det kommer in några personer med nya, friska tankar, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Fakta

Juryns motivering:

Årets idrottspris går till en stor, fartfylld, bullrande och somrig folkfest som styrs och rattas av en väloljad och proffsig organisation. Med 37 års erfarenhet vet föreningen hur man skapar en av Sveriges största och populäraste tävlingar i sin sport. Under fem dagar byter Vimmerby skepnad och fylls av unga och gamla, kvinnor och män som kommer hit för att tävla, men lika mycket för att umgås och ha trevligt tillsammans med likasinnade.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt