Annons:

Jättelopp av Petter från Pelarne – slutade tolva i Lidingöloppet

Petter Svensson gjorde en jätteinsats i Lidingöloppet. Foto: Privat

Jättelopp av Petter från Pelarne – slutade tolva i Lidingöloppet

Petter Svensson från Pelarne stod för en imponerande insats i Lidingöloppet. 32-årigen slutade tolva i helgens tävling.
– Det får jag vara nöjd med, säger han ödmjukt.

Annons:

Petter Svensson från Pelarne är en mycket duktig löpare och allra starkast på distanser mellan 3 000 och 10 000 meter. Att springa tre mil gör han inte lika ofta, men Lidingöloppet blev en succé för honom.

32-åringen sprang i mål som tolva på en timme, 44 minuter och 46 sekunder.

– Det var tre år sedan jag sprang här sist och nu sprang jag sju minuter bättre än då. Så det får jag vara nöjd med. När man springer tre mil handlar det mer om uthållighet och att hitta tempo över tre mil, säger han.

Vad säger du om din placering?

– Jag sprang i en klunga den första milen och därefter fick jag springa mycket solo. Jag sprang ifatt fyra, fem stycken och blev omsprungen av en. Det blev mycket löpning i ingenmansland.

"Helt klart nöjd"

Petter Svensson trodde att han kanske skulle kunna springa på en timme och 45 minuter. Nu klarade han sig under den gränsen.

– Jag är helt klart nöjd med den tiden. 

Hur bra var den här prestationen sett till vad du har gjort innan?

– Det är svårt att jämföra när jag främst springer 5 000 eller 10 000 meter. Terränglöpning är något helt annat.

Även Oscar Pettersson under två timmar

När Petter fortfarande bodde i våra trakter såg vi honom bland annat som en löpstark spelare i Gullringens GoIF. Numera bor han i Göteborg och det är löpningen han främst ägnar sig åt.

– Om en månad är det terräng-SM i Hässelby. Då ska jag springa både korta och långa distansen. Jag blev 17:e man på 10 000 meter förra gången, så målet är en bättre placering den här gången. 

Det var inte bara Petter Svensson som utmärkte sig som Pelarnebo. Oscar Pettersson kom i mål som löpare 64 och hade tiden en timme, 57 minuter och 26 sekunder.

– Han kom upp till mig vid starten, men hade inga större förväntningar på att följa mig. Han är mer av en skidåkare, men att ta sig under två timmar är inte lätt om jag säger så. Det krävs en hel del träning för det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt