Annons:

Patrik har tagit sig till final i SM i vattenrutschbana – ”Rolig grej”

Patrik Fridell från Vimmerby är vidare till final i SM i vattenrutschbana. Foto: Privat

Patrik har tagit sig till final i SM i vattenrutschbana – ”Rolig grej”

Hört talas om SM i vattenrutschbana? Inte det inte. Men det har Vimmerbybon Patrik Fridell – som nu är klar för final i den egendomliga sporten.
– Min svåger upptäckte en annons på Facebook och jag åkte dit som en rolig grej, säger han.

Annons:

Att han skulle bli en av de 16 bästa under kvaltävlingen i Örebro var inte väntat.

– Verkligen inte, haha. Jag gillar lite sådana här tokiga tävlingar och tyckte att det kunde vara en rolig grej att göra och en kul sak att testa.

Med sina 22,68 var han dock ganska enkelt vidare från kvaltävlingen i Örebro, där 100 personer deltog. Ytterligare tre kvaltävlingar har avgjorts. Under de två kvaltimmarna fick de tävlande åka hur många heat de ville – och sedan räknades den bästa tiden.

– Min svåger upptäckte det här på Facebook och då anmälde jag mig. Förra året var det en final, men i år var intresset så stort att det var flera olika kval. Eftersom insatsen går till välgörenhet (Water Aid, som jobbar för att människor ska få tillgång till rent vatten, reds.anm) så hakade jag på.

Final i Västerås

Nu väntar final i Västerås den 14 oktober.

– Jag lyckades ta en plats i finalen, jag hade ju inte en aning, men vi var där rätt tidigt och jag övningsåkte väl nästan 30 gånger innan det var dags.

Varför är du så bra på att åka rutschbana?

– Haha, jag vet inte. Jag tränade på lite olika taktiker och så har jag en pappakropp, så kanske att jag gick vidare på det.

"Vill vinna"

I finalen blir det utslagsmöten. Patrik kommer alltså att ställas mot en annan tävlande och den som snabbast tar sig ned för vattenrutschbanan är vidare.

– Under kvalomgången åkte vi på ringar och då är det en helt annan taktik än i finalen där det är nybyggda vattenruschbanor.

Vad har du för förväntningar?

– Förväntningarna är väl att man vill vinna, haha. Vinner man får man fritt inträdde under ens livstid, men framför allt får man en kul helg med familjen i ett badhus.

Blir det en satsning på vattenrutschbana för dig nu?

– Nej, det blir det nog inte, haha. Mest är det en rolig grej och en kul grej att testa när det går till välgörenhet. Man kan vinna lite fina priser, så vi får se hur det går i finalen.

Kanske kan vattenrutschbana bli en OS-gren i framtiden. Vem vet, som Lisa Ekdahl sjunger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt