Hultsfred nära att tappa stor ledning – nyförvärvet stor hjälte

Ivan Pilipovic blev utsedd till matchens lirare och gjorde flera avgörande mål. Foto: Ossian Mathiasson

Åtta måls ledning en bit in i andra halvlek.
Det blev ändå spännande när Hultsfred vann med 34–32 mot Trelleborg. Ivan Pilipovic gjorde flera avgörande mål.

Hultsfred inledde årets seriespel med 21–29-förlust hemma mot seriefavoriten IFK Karlskrona och seger med 31–29 borta mot BK Farmen.

I dag kom obesegrade Trelleborg till Hagadals sporthall.

Med åtta minuter kvar av första halvlek hade Hultsfred en knapp ledning med 12–11. Under slutet av första halvlek gjorde HHF ett målvaktsbyte som fick önskad effekt. Oliver Carlford , radade upp tre-fyra kvalificerade räddningar och försvarsspelet satt perfekt.

Den starka avslutningen på halvleken gav ledning med 17–12.

I andra halvlek fortsatte Hultsfred att visa goda takter, både offensivt och defensivt.

Fem minuter in i halvleken ledde HHF med 22–14 och Oliver Carlford var rena rama väggen i målet.

Sedan slog HHF av på tempot, tappade koncentrationen och tillät gästerna krypa närmare målmässigt. Trelleborg tog ikapp stora delar av försprånget och låg ett tag under med endast tre bollar – 24-27.

Med tio minuter kvar av matchen ledde HHF med 28–26 och under den delen av matchen drog hemmalaget på sig flera utvisningar.

Trelleborg satte 30–28 på straff och med tre minuter kvar skiljde det bara ett mål (32–31).

Då klev Ivan Pilipovic fram och satte 33–31 på straff och Trelleborg reducerade på nytt. Robin Löfstedt sköt det sista målet fram till 34–32.

179 personer såg matchen i Hagadals sporthall.