Annons:

Viktig seger för HHF – ”Ett steg framåt”

Hultsfreds Ivan Pilipovic fortsätter att leverera. I dag gjorde han sju mål när Hultsfred vann. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig seger för HHF – ”Ett steg framåt”

Hultsfreds HF har haft problem med defensiven i inledningen av säsongen. I dag såg det bättre ut. HHF besegrade Hohultslätts SK med 31-27 (15-12) på bortaplan.
– Det var skönt att vinna här i urskogen, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Hultsfred HF tog två viktiga poäng i kvällens luriga bortamatch mot Alstermos farmarlag. HHF tog tag i taktpinnen direkt från start – och var i ett par bollars ledning under i stort sett hela matchen.

– Det var härligt. Vi gjorde en bra match och vi fick ordning på en del av de problem vi haft tidigare. Även om vi släppte 27 bollar igen så var det ett steg år rätt håll. De fick göra många mål sista minuterna, men annars såg det bra ut och vi hade bra ordning, säger Sundqvist.

"Behöll lugnet" 

HHF hade 15–12 i paus och gick snart fram till en sexbollsledning. I slutskedet satsade hemmalaget på dubbelpunkt, vilket skapade en del problem för Hultsfred.

– Då blev det lite oroligt, men jag tycker ändå att vi behöll lugnet hela vägen. Det gäller att vara lite kylig när det är som hetast och det lyckades vi med. De var tre mål som närmast och det blir lite stirrigt på slutet när det är så konstigt spel.

 "Får lite arbetsro"

I och med segern passerar Hultsfred Hohultslätt i tabellen.

– Vi ska vara nöjda med insatsen. Det gör att vi får lite arbetsro och vi får en större trygghet i försvarsspelet. Vi hade ett bättre tålamod i dag och ett bättre samarbete mellan försvar och målvakt. Sedan kan vi ha lite mer längd på våra anfall.

Ivan Pilipovic och Sasa Omrcen var bäst i Hultsfred där samtliga stod för stabila insatser.

Målskyttar i Hultsfred: Sasa Omrcen 8, Andreas Thorngren 7, Ivan Pilipovic 7, Eric Schultz 2, Albin Nilsson 2, Lukas Örnros 2, Adam Sundqvist, Robin Löfstedt, Christoffer Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt