Annons:

Stor match för Sköld i kväll – ”Måste vara beredd från första sekunden”

Simon Sköld är redo för en av karriärens största matcher i kväll. En seger där kan ta honom ända till UFC.

Stor match för Sköld i kväll – ”Måste vara beredd från första sekunden”

I kväll väntar en stor match för MMA-fightern och Hultsfredssonen Simon Sköld. Norrmannen Kim Tinhaugen står för motståndet vid Superior Challenge 16.
– Vill man ta ytterligare kliv är alla matcher jätteviktiga. Det skulle vara väldigt bra att vinna en sjätte raka seger, säger Simon Sköld till vår tidning.

Annons:

I ett par månader har 30-årige Simon Sköld förberett sig för kvällens match i Superior Challenge 16, som går i Eriksdalshallen i Stockholm.

Tidigare i dag pratade vi med en samlad och fokuserad Simon Sköld.

– Det känns bra, nu är allt gjort och det är bara lite väntan kvar, säger Simon Sköld.

Spara energi

Skölds match mot norrmannen Kim Tinhaugen beräknas starta någon gång mellan klockan åtta och nio i kväll.

Hur får du dagen att gå?

– Runt lunchtid ska jag i väg till klubben och träna igenom kroppen så att den känns fräsch. Sen handlar det om att ta det lugnt, att inte bränna massa energi. När det gäller mat så äter jag ganska mycket rätt tidigt på dagen och efter det vill jag inte käka så mycket. När det väl är dags för match vill jag känna mig lätt och snabb, säger Simon Sköld.

Bra uppladdning

I det stora hela har uppladdningen inför matchen varit bra.

– Den har varit bra, även om jag hade lite otur i början. Vår dotter har börjat förskolan och det var lite förkylningar ett tag, men efter att det gav med sig har jag tränat på bra. Jag har förberett mig för den här matchen i åtta veckor, det känns som en optimal tid att förbereda sig.

Känns det som en 100-procentig uppladdning?

– Så gott som. Jag har haft bra fysträning, bra sparring och ett bra teknikupplägg.

”Såg rätt trött ut”

När det gäller kvällens match vet Simon Sköld inte riktigt vad han ska förvänta sig.

– Jag vet inte så mycket om min motståndare. Det jag visste på förhand var att han är längre än mig och på invägningen i går fick jag se hur mycket längre. Det handlar om någon decimeter och det är inte något som ska sätta några käppar i hjulet för mig. Jag är van vid att möta fighters som är längre än mig, jag får jobba på vinklar och andra grejer istället, säger 172 centimeter långe Simon Sköld.

Vad förväntar du dig för typ av match?

– Jag tyckte att han såg rätt så trött ut på uppvärmningen. Jag kommer inte att stressa utan ska försöka få honom att bli stressad istället. Sen får jag se hur pigg han är i rond två eller tre. Men jag vet också att jag måste vara beredd på att det kan hända saker från första sekund.

Drömmer om UFC

Matchen är också viktig ur den aspekten att Simon Sköld i framtiden vill ta sig in i UFC (Ultimate Fighting Championship), som är den största MMA-organisationen i världen.

– Vill man ta ytterligare kliv är alla matcher jätteviktiga. Det skulle vara väldigt bra att vinna en sjätte raka seger. Superior Challenge är en av Europas största galor så det är klart att matchen betyder mycket. Man har många ögon på sig.

Simon Sköld har gått tolv MMA-matcher i karriären och har vunnit sju av dem.

När hoppas du ta plats i UFC?

– Jag hoppas på att det blir nästa år. Det är mycket tillfälligheter som avgör, men nu kommer jag börja jobba mer aktivt för det. Det känns som att det borde finnas goda möjligheter, säger Simon Sköld.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt