Conny från Gullringen deltog i finalen av tips-SM

Conny Nilsson slutade på tionde plats i tips-SM. Foto: Pressbild

Conny Nilsson från Gullringen gjorde en bedrift som tog sig vidare till finalen av tips-SM. Finalen avgjordes i Stockholm i går och där slutade Nilsson på plats 10 av 13 deltagare.

Bäst i Gullringen. Bäst i kommunen. Bäst i Småland. Och tolfte bäst bland över 60 000 tippare i hela Sverige. Med det resultatet tog sig 48-årige Conny Nilsson från Gullringen till finalen av tips-SM.

I finalen, som hölls i Stockholm i går, gjorde de 13 bästa tipparna upp om flera fina priser. Förstapriset i tävlingen var 300 000 kronor, andrapriset låg på 100 000 kronor och tredjepriset på 50 000 kronor. De som placerade sig på plats ett till fem fick dessutom en resa till en Premier League-match.

Krävdes en utslagsfråga

Conny Nilsson var skeptisk till sina chanser i finalen, där det inte handlade om att tippa utan om att ha kunskap om engelsk fotboll.

På DV:s fråga om hur hans kunskaper är när det kommer till engelsk fotboll svarade Conny Nilsson tidigare:

– De är väldigt obefintliga. Jag vet vilket lag Zlatan spelar i men det stannar där. Jag får hoppas på tur.

Väl i finalen, som hölls i Stockholm i går, slutade Conny Nilsson på plats tio.

Vann gjorde Freddy Karlsson från Norrköping, som svarade rätt på nio av 13 frågor och till slut stod som segrare efter en utslagsfråga.