Annons:

Sportkrocken i Vimmerby minimeras: ”Hoppas på fulla läktare”

I morgon, fredag, hoppas både Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK få jubla på hemmaplan.

Sportkrocken i Vimmerby minimeras: ”Hoppas på fulla läktare”

I morgon kväll spelar både Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK på hemmaplan. En tidigareläggning av VH:s match gör dock att sportkrocken minimeras.
– Vi hoppas på en bra dag och förhoppningsvis blir det två härliga vinster, säger Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson.

Annons:

Fredagskvällen den femte januari går verkligen i idrottens tecken i Vimmerby. Vid klockan 18.00 startar allettanmatchen mellan Vimmerby Hockey och Väsby i ishallen. Och ett stenkast bort, i idrottshallen, tar Vimmerby IBK emot Vetlanda i ett toppmöte i division två i en match som startar klockan 20.00.

”Inte berört frågan”

I och med att VH:s match spelas vid klockan 18 istället för 19 så minimeras sportkrocken.

– Klubbarna har pratat om det och vi hoppas att folk i princip ska kunna se båda matcherna på det här sättet, säger Marcus Samuelsson.

Tror du att ni kommer tappa publik på grund av att både ni och VIBK spelar?

– Vi har inte berört den frågan. Det går inte att lägga matchen tidigare än 18. Nu hoppas vi bara att folk har uppmärksammat att matchen börjar vid sex och inte vid sju. Och självklart hoppas vi att den goda publiktillströmningen fortsätter. 

Hoppas på 500 åskådare

Vimmerby IBK hoppas på storpublik i den första matchen efter juluppehållet.

– Både hockeyn och vi har rätt mycket publik och en del av åskådarna går givetvis på båda sporterna. För vår del räknar vi med en spännande match mellan två lag som kämpar om avancemang till division ett. Vi hoppas på fulla läktare. Helt klart kommer det att vara mycket folk i rörelse, säger VIBK-ordföranden Jan Edvardsson.

Kan det bli 500 åskådare?

– Det hoppas vi att det ska bli. Det är mycket snack om matchen och en del förköp har redan gjorts.

Parkeringskaos?

Jan Edvardsson säger vidare att VIBK försökte flytta sin match för att undvika en krock med Vimmerby Hockey.

– Det är klart att det är lite olyckligt att vi spelar hemma samma kväll. Men vi har planerat en del inför den här matchen och räknar med mycket folk. Det gick inte heller att flytta matchen på grund av tillgång till domare.

Ett problem som lär uppstå i anslutning till hallarna är parkeringsmöjligheterna. I och med att VH:s match inte kommer att vara slut innan VIBK:s match börjar så kommer det att vara mycket bilar i omlopp.

– Ordinarie parkering kommer inte att räcka till. Men det är inte förbjudet att parkera på gatorna, däremot kan man få gå lite extra. Det kan bli ett problem för de som kommer till innebandymatchen, säger Marcus Samuelsson.

Rådet: lämna bilen hemma

Jan Edvardsson ger ett råd för att slippa ett eventuellt parkeringskaos:

– Kan man komma utan bil så är det allra bäst. Kommer man med bil råder jag att komma i bra tid då det kan bli så att man kan behöva gå en liten bit. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt