Annons:

Nordiskt mästerskap arrangeras i Målilla: ”Historisk tävling”

Den 26 maj kommer en historisk tävling att köras på G&B Arena i Målilla. Då avgörs nämligen det första nordiska mästerskapet för 250cc.

Annons:

I samband med det Nordiska Track Racing-mötet i september beslutade de fyra nordiska förbunden i Danmark, Finland, Norge och Sverige att från och med 2018 introducera ett nordiskt mästerskap för speedway i 250cc-klassen.

– Samtliga nordiska förbund är överens om att 250cc-klassen i speedway är något positivt för vår verksamhet och vi är glada att det första mästerskapet kommer att köras i Sverige och att Målilla MK nu tagit på sig arrangemanget, säger Tony Olsson, Track Racingansvarig på Svemo, i ett pressmeddelande. 

”Delar förbundets positiva syn”

Nu är det klart att det första Nordiska Mästerskapet för 250cc kommer att köras lördag den 26 maj i Målilla med Målilla MK och Dackarna som arrangör.

– Vi delar förbundets positiva syn på 250cc-klassen och ser fram emot att få arrangera denna historiska tävling som blir det första mästerskapet i tävlingsklassen på svensk mark, säger Jon Lindberg i Målilla MK.

Under säsongen 2018 är även första året som tävlingsklassen 250cc kommer att ha en egen serie i Sverige där sex lag är anmälda att delta varav Dackarna är ett av de lagen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt