Annons:

  • Målilla laddar för isracingtävling: ”En konst att få till isen

    Isen på G&B Arena testades med framgång på torsdagskvällen. Foton: Dackarna

  • Målilla laddar för isracingtävling: ”En konst att få till isen

Målilla laddar för isracingtävling: ”En konst att få till isen"

På lördag är det dags för isracing i Målilla. Trots den senaste tidens väder verkar allt klart inför tävlingen och förarna och besökarna kan se fram emot en rafflande tillställning.
– Vi testkörde banan igår och isen är jättebra. Kylan har varit positiv för banan, säger Jon Lindberg.

Annons:

Många jublade nog när det stod klart att Målilla och Dackarna skulle stå värd för årets isracing-tävling. Tävlingen är nu en dag bort men med tanke på vädret i regionen de senaste dagarna uppstod vissa frågetecken inför arrangemanget. Jon Lindberg, ansvarig för anmälningar och startfält, är inte orolig.

– Det har blivit lite extrajobb med att sopa bort snön så vatten kunde hällas på. Det är en konst att få till isen men kylan har underlättat så vattnet har hunnit frysa och vi har haft tid att nyttja. Vi har testkört banan och den ser jättebra ut, säger han.

Hur tror ni vädret påverkar hur många som kommer och kollar?

 – Det är svårt att säga. Vi får helt enkelt se men väderprognosen inför i morgon talar för några minusgrader och nästan ingen vind och nederbörd. Det är bra förutsättningar.

"En brutal sport"

Även det sportsliga ser bra ut och tävlingen kommer som bekant att ha representanter från sex olika länder. Samtidigt ser det väldigt öppet ut vilket bäddar för en händelserik och spännande isracing-tävling.

– Startfältet är väldigt intressant och jämnt. Jag kan inte riktigt säga att det finns någon klar favorit vilket givetvis blir kul för publiken, säger Jon Lindberg.

Vad kan publiken förvänta sig?

– En spektakulär tävling. Det är en annorlunda och ”brutal” sport som någon sa och det är väldigt tufft att köra. Det krävs mycket bara för att lyckas svänga där ute och jag tror att det är bäst att se det live.

En chansning

Målilla och Dackarna menar att 2000 besökare skulle vara en riktigt bra siffra men är inte beroende av att dra in några jättesummor. Trots det är arrangemanget en chansning.

– Att arrangera den här tävlingen kostar pengar och det finns en punkt att nå för att täcka kostnaderna. Samtidigt är det inte några stora risker Dackarna tar och det är alltid roligt att få bjuda publiken på spektakulära tillställningar som den här, säger Jon Lindberg.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt