Annons:

Stark insats av ”OP” i Vasaloppet – Nilsson tvingades bryta

Oscar Pettersson, från Pelarne, kom på plats 400 i Vasaloppet i dag. Foto: Privat

Stark insats av ”OP” i Vasaloppet – Nilsson tvingades bryta

Målet var högt satt. Oscar ”OP” Pettersson ville nå en plats bland de 300 första i årets Vasalopp. Efter 5 timmar och 13 minuter i spåret blev det plats 400.

Annons:

28-årige Oscar Pettersson har inlett en långloppssatsning sent i livet. För en tid sedan imponerade han stort i klassiska loppet i italienska Marcialonga. I dagens Vasalopp blev det en ny fin placering.

Pettersson hade 399 åkare framför sig när han korsade mållinjen i Mora. Pettersson var uppe på plats 383 i Hökberg, men föll några platser in mot mål. Tiden blev 5.13.06.

– Jag är hyfsat nöjd och man har lärt sig mycket. Det var ganska tröga spår och vinnartiden var ju väldigt hög i dag. Det var sega spår, men egentligen gynnar det mig som är en mer fysisk än teknisk åkare. Jag tajmade inte min form topp så bra utan var som bäst i tävlingen i Italien och sen blev det lite sjukdomar och motivationsbrist. Största lärdomen är väl att man måste tajma formtopp. 

Hur påverkar resultatet framtida satsningar?  

– Om du frågar mig idag så vill jag inte åka mer skidor, men det kommer säkert att förändras framåt hösten.

Nilsson tvingades bryta

Den andra storsatsande lokala skidåkaren, Fredrik Nilsson, bröt loppet ungefär halvvägs. Nilsson var på plats 256 som bäst – men föll i resultatlistan innan han sedan bröt. Nilsson bröt först en stav och fick sedan ont i armbågen. 

"Så less när känslan i kroppen i övrigt var redo för låga 200 plac idag", skriver han på Facebook. 

Mer om Vasaloppet kommer på Dagens Vimmerby senare under dagen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt