Annons:

Nils blev den bästa lokala åkaren i Vasaloppet: ”På gränsen att gå in i väggen”

Nils Rydenfalk blev den bästa lokala åkaren i Vasaloppet och var bara 52 minuter efter vinnaren. Foto: Privat

Nils blev den bästa lokala åkaren i Vasaloppet: ”På gränsen att gå in i väggen”

I helgen avgjordes Vasaloppet där ett 50-tal lokala åkare deltog. En av dem var Nils Rydenfalk, som blev den bästa lokala åkaren när han kom i mål bara 52 minuter efter vinnaren.
– Det var ett perfekt lopp för mig, säger Nils Rydenfalk.

Annons:

38-åriga Nils Rydenfalk åkte Vasaloppet för elfte gången i helgen. Han bor i Vimmerby men tävlar för Hultsfreds LK och är en duktig skidåkare. Bland annat kom han 102:a i Vasaloppet för 17 år sen. I helgen kom han i mål på plats 462, en bra plats för honom och den bästa placeringen bland alla lokala åkare. Tiden skrevs till 05:16:55.

– Det var riktigt roligt men rätt tufft. Jag kom 52 minuter efter vinnaren, vilket är bra, så jag är nöjd. Jag hade jättebra skidor och ett fantastiskt glid, säger Nils Rydenfalk.

"På gränsen att gå in i väggen"

Men Nils Vasalopp kunde ha tagit slut tidigare än han hade tänkt sig. De sista milen var tuffa och han fick balansera åkningen för att inte köra slut på sig själv.

– Jag var på gränsen att gå in i väggen. Jag låg på gränsen de sista tre milen och fick lugna ner mig lite, annars hade jag nog stupat, säger han.

Vad känner du att du kunde gjort bättre?

 – Ingenting egentligen. Det var ett perfekt lopp för mig.

Vasaloppet är en morot

Nils Rydenfalk planerar att fortsätta åka Vasaloppet i framtiden och menar att det är en bra morot för att ge sig ut och träna. Kontorsjobbet gör att det blir mycket stillasittande och då behövs motionen. Vasaloppet är en motivation och den personliga målsättningen är viktigare än själva placeringen för Nils.

– Jag siktar inte på någon placering direkt. Mitt personliga mål brukar vara att komma in ungefär en timme efter vinnaren och nu blev det 52 minuter. Jag gjorde mitt yttersta så det är kul att det blev under en timme. 

Hur är känslan när man glider in i mål?

– Det är så skönt. Jag var riktigt trött och gav allt jag hade. Men i dag är det inte så skönt, kroppen är stel och det är svårt att resa sig ur stolen, säger Nils Rydenfalk.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt