Annons:

Gammal skada tvingade Fredrik att bryta Vasaloppet: ”Riktigt besviken”

En skada tvingade Fredrik Nilsson att bryta Vasaloppet. Foto: Linus Johansson

Gammal skada tvingade Fredrik att bryta Vasaloppet: ”Riktigt besviken”

Fredrik Nilsson från Rumskulla siktade på en plats bland de 300 främsta i Vasaloppet. Men med två mil kvar att åka tvingades han bryta.
– Det var en gammal armbågsskada som började krångla. Det var surt, säger Fredrik Nilsson.

Annons:

På förhand såg det ut som att Fredrik Nilsson var den åkare från kommunen som skulle kunna lyckas bäst i Vasaloppet. Han siktade på topp 300 och drömde om en placering bland de 250 främsta.

Det började också bra för 21-åringen.

– Jag hängde med bra i början och var inte långt ifrån topp 200. Det gick ganska långsamt där framme och jag var med i den stora tätklungan, säger Fredrik Nilsson.

Klev av i Hökberg

Men ganska snart började problemen.

– När de började köra på lite hårdare rök ena staven för mig. Men jag fick en ny rätt snabbt så det var ingen större fara. Sen började tyvärr den gamla armbågsskadan krångla och det gjorde att jag sjönk som en sten, säger Fredrik Nilsson besviket.

Problemen med armbågen kom efter drygt 4,5 mil.

– Det var framåt Oxberg. I det läget hade jag tappat en del placeringar också så jag kände att jag lika gärna kunde kliva av.

Fredrik Nilsson körde vidare till Hökberg, där han bröt efter ungefär sju av nio mil.

– Det gick ju inte direkt som jag hade tänkt mig. I går var jag riktigt besviken. Hela säsongen har ju varit så bra och jag har inte haft några problem alls med armbågen. Det var surt.

”Mer som en expedition”

Rumskullabon tar nu sikte mot ett lopp som är betydligt mer extremt än Vasaloppet. Om knappt tre veckor står han på startlinjen i Nordenskiöldsloppet, som är 22 mil långt! Loppet brukar locka runt 300 till 400 tävlande.

– Det är mer som en expedition. Jag ser det som en häftig grej som kommer att bli ett minne för livet. Det är första och troligtvis sista gången jag kör det här loppet, skrattar Fredrik Nilsson.

Armbågsskadan kan förstås stoppa honom, men Nilsson hoppas kunna genomföra det minst sagt krävande loppet.

– Jag får köra rehab och försöka att läka armbågen fram till dess. Jag siktar på att kunna genomföra loppet.

Har du satt upp någon målsättning?

– Det handlar mest om att ta sig i mål. Man ligger ju inte på maxpuls som man gör under hela Vasaloppet utan det blir mer distanstempo hela vägen in i mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt