Annons:

Sandra fick årets idrottspris – ”Jättekul att bli uppmärksammad”

Ryttaren Sandra Fransson får årets idrottspris. Här med Carina Carlsson. Foto: Linus Johansson

Sandra fick årets idrottspris – ”Jättekul att bli uppmärksammad”

Ryttaren Sandra Fransson hade ett mycket fint 2017. I kväll prisades Vimmerbytjejen för sina insatser när hon fick ta emot idrottspriset på Vimmerbygalan.
– Det är jättekul att bli uppmärksammad på det här sättet, säger Sandra Fransson.

Annons:

2017 var ett av Sandra Franssons bästa år inom ridsporten hittills.

– Det var ett av mina mest framgångsrika år så här långt. Dels för att jag lyckades med alla mina mål under året. Jag lyckades kvalificera hästar och ta dem till den nivå jag hade planerat. Det var resultat efter alla års slit, säger Sandra Fransson.

Mycket tid

Att Vimmerbytjejen har ett fint år bakom sig fick hon ytterligare ett bevis på i kväll. Då fick Sandra Fransson nämligen ta emot årets idrottspris på Vimmerbygalan.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad på det här sättet. Vi som jobbar inom den här sporten kanske tävlar några minuter i månaden, men jobbar med det sju dagar i veckan. Vi kanske inte syns så mycket och därför är det extra roligt.

Varför tror du att du fick årets idrottspris?

– Jag hade väldigt stabila resultat under 2017 och representerade Sverige utomlands. Det är nog den stora anledningen.

Vill rida ett stort mästerskap

Under 2018 hoppas Sandra Fransson kunna ta ytterligare kliv.

– Mitt mål är att försöka få fram en riktig Grand Prix-häst. Däremot kommer jag inte lägga ned lika mycket tid på att tävla med unghästarna.

Och vad är ditt stora mål i framtiden?

– Att en dag få rida ett stort mästerskap på Grand Prix-nivå. Sen ska man vara medveten om att hästarna måste utbildas och det arbetet tar några år, säger Sandra Fransson.

Fakta

Motivering, Årets Idrottspris 2017:

”Årets Idrottspris 2017 går till en person som utövar en sport där det krävs lika mycket mod och kraft som en finstämd fingertoppskänsla för tekniken. Framgångar kommer inte utan ödmjukhet, långsiktighet, uthållighet och en välutvecklad lyhördhet för sin partners form och behov. Detta har lett till alltfler internationella framgångar. Vimmerby har troligen bara sett början av den här idrottarens karriär”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt