Annons:

Camilla tar plats i förbundsstyrelsen – ”Vill utveckla”

Camilla Bylund Johansson har blivit invald i styrelsen för Svenska Danssportförbundet. Foto: Privat

Camilla tar plats i förbundsstyrelsen – ”Vill utveckla”

Camilla Bylund Johansson fick ett ärofyllt uppdrag i helgen. Hon valdes in i styrelsen för Svenska Danssportsförbundet.
– Jag sa ja direkt. En sådan här chans får man inte många gånger, säger hon.

Annons:

Bylund Johansson har ägnat sig åt dans i olika former i över 20 år. Nu blir hon en av de styrande i svensk danssport. I helgen valdes hon in i förbundsstyrelsen.

– Valberedningen tog kontakt med mig och frågade om jag ville och jag sa ja direkt. Det känns väldigt stort och det ska bli mycket spännande. Jag brinner för dans i alla former och tycker om utmaningar. Dansen har gett mig oerhört mycket och nu vill jag ge tillbaka, säger hon.  

”Utvecklar människor i alla åldrar”

Svenska Danssportförbundet samlar mängder av olika danser och stilar inom samma förbund och har närmare 40 000 medlemmar.

– Sporten utvecklar människor i alla åldrar och vi arbetar för livslångt dansande. Det är en social och fysisk utveckling på alla nivåer och det finns många olika danser att förkovra sig i. Dansen har något för alla och förbundet arbetar aktivt med jämställdhet och inkludering.

Vill göra dansen mer mångkulturell

Bylund Johansson brinner för att utveckla danssporten.

– Det här är ett så stort uppdrag att det är svårt att välja ut något särskilt. Jag vill att dansen ska bli mer mångkulturell och det är något som hela förbundet arbetar med. Jag vill bidra till kreativt och offensivt styrelsearbete och är intresserad av de nya danser som influerar Sverige.

Förbundet består av 153 föreningar och två av dem finns i Vimmerby. Det handlar om Vimmerby Sportdansklubb och Vimmerby Dansstudio. 

– Danssporten innehåller allt från elitverksamhet till den breda dansen för vanliga dansare. Två tredjedelar av föreningarna har tävlingsverksamhet.

Hur är intresset i Vimmerby?

– Det är ett växande intresse och fler och fler börjar dansa. Vi har ganska många unga vuxna som är aktiva och det är kul.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt