Annons:

Han får Eriksstipendiet i Vimmerby: ”Brinner för att inspirera barn och ungdomar”

Anders Håårdh prisas för sina ideella insatser i Södra Vi IF. Foto: Privat

Han får Eriksstipendiet i Vimmerby: ”Brinner för att inspirera barn och ungdomar”

Anders Håårdh, Södra Vi IF, får Eriksstipendiet i Vimmerby. Han prisas för sitt engagemang att ge barn och ungdomar möjlighet att ägna sig åt friidrott.

Annons:

Nu på lördag delas Eriksstipendiet ut av Erikshjälpen på ett 50-tal platser i Sverige. Priset delas ut till barn- och ungdomsledare och en av dem som kommer få ta emot det är Anders Håårdh, som är friidrottsledare i Södra Vi IF.

Motiveringen lyder så här:Anders ägnar en stor del av sin fritid åt att ge barn och unga möjlighet att pröva på eller ägna sig åt friidrott. Han brinner för att inspirera barn och ungdomar att upptäcka sina egna förutsättningar och sin förmåga och han lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna till både föreningen och friidrotten”.

Skänker dagskassan

Eriksdagen firas årligen i Erikshjälpens second hand-butiker till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson.

”Genom att dela ut Eriksstipendiet vill Erikshjälpen uppmuntra duktiga och engagerade ideella barn- och ungdomsledare. Deras insatser är viktiga för att barn ska få en meningsfull fritid och goda uppväxtvillkor. Eriksstipendiet är på 5 000 kronor och ska användas i den verksamhet där stipendiaten är aktiv”, står det i pressmeddelandet.

Under Eriksdagen skänker också alla Erikshjälpens second hand-butiker sin dagskassa till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning. Vid förra årets Eriksdag blev resultatet 2,6 miljoner.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt