Annons:

Arbetet med förstudien för en multiarena startas direkt – då kan en ritning vara klar

Jan Edvardsson är nöjd över att en förstudie för en multiarena i Vimmerby nu kan komma igång.

Arbetet med förstudien för en multiarena startas direkt – då kan en ritning vara klar

I går beviljades Vimmerby föreningsallians pengar för att göra en förstudie kring en multiarena. Det arbetet startas nu upp direkt.
– Det är ett steg i rätt riktning, säger Jan Edvardsson, ordförande i Vimmerby föreningsallians.

Annons:

Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK jobbar gemensamt för att få till en multiarena i Vimmerby. I går togs ett litet steg mot drömmen att bygga en ny arena. Då beviljade Jordbruksverket ekonomiska medel för en förstudie.

– Det känns roligt och det är ett steg i rätt riktning, säger Jan Edvardsson, ordförande i föreningsalliansen och i Vimmerby IBK.

Kolla över finansieringsalternativ

Arbetet med förstudien startas upp direkt och kommer att ledas av Christina Thorstensson.

– Först var det sagt att vi skulle få besked från Jordbruksverket i augusti, men nu kom det tidigare så Christina drar igång här och nu. Hon kommer att jobba med det här i max sex månader, säger Jan Edvardsson.

Hur stort är det här steget i arbetet för en multiarena i Vimmerby?

– Det är ett steg som var tvunget att tas för att komma vidare. Nu ska vi utröna vad det finns för finansieringsalternativ. Det är vad det egentligen bottnar i. Finansiering och drift är a och o. Arenan är inte tänkt att bli något skrytbygge utan det är för Vimmerby vi ska bygga.

Kontakt med kommunen

Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK vill att fler föreningar ska ha användning för multiarenan och ser både sport och kultur i arenan.

– Det ska kunna göras en ritning i ett ganska tidigt stadium och där ingår också att skissa med de föreningar som kan bli aktuella. Vi kommer att bjuda in till ett stormöte, men det blir nog inte förrän i augusti.

Vilka blir Christina Thorstenssons huvudsakliga uppgifter?

– Dels ska hon ha kontakt med kommunen. Det är deras mark som är aktuell och sen är det ju så att en kommun får alltid ta en del av kostnaden. Då tänker jag på vägar, parkeringsplatser och så. Hon ska också utröna hur det ska kunna se ut och vad det finns för önskemål från andra föreningar. En del är också att titta på vad det finns för andra liknande byggen för att få en bild av hur det ser ut på andra ställen, säger Jan Edvardsson. 

Slutet av augusti

En ritning ska som sagt tas fram i ett ganska tidigt skede.

– Det behövs för att kunna presentera för de som är intresserade. I alla fall till slutet av augusti tror jag att en ritning kommer att vara framme.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt