Annons:

Svensson slog till med topplacering: ”Fruktansvärt skön känsla”

Joakim Svensson från CK Wimer slutade tvåa i klassen double loop när den tredje deltävlingen av långloppscupen avgjordes i utkanterna av Stockholm. Foto: Cykelkanalen.se

Svensson slog till med topplacering: ”Fruktansvärt skön känsla”

CK Wimer-cyklisten Joakim Svensson från Vimmerby körde starkt och kom tvåa i den tredje deltävlingen av långloppscupen som avgjordes utanför Stockholm i helgen.
– Det var min bästa placering någonsin, säger han.

Annons:

Mitubishi MTB Challenge, även kallad långloppscupen, inleddes med Billingeracet i Skövde i mitten av maj och fortsatte med Långa Lugnet i Falun några veckor senare.

Joakim Svensson, 28, körde inget av loppen som ingår i långloppscupen men i helgen stod han på startlinjen när den tredje deltävlingen avgjordes i Lida, strax söder om Stockholm. 

– Jag har inte haft någon bra inledning på säsongen och har halkat efter en hel del med träningen. Två dagar före loppet bestämde jag mig för att jag skulle köra men jag var inte tränad för fulla distansen. Jag valde då att köra den lite kortare distansen på 44,5 kilometer i klassen double loop, säger Joakim Svensson. 

En minut efter segraren

Starten började upp för slalombacken i Lida och när de kom över krönet efter den tunga starten låg Joakim Svensson tia. 

– Då var det bara att trampa på så hårt jag kunde de kommande två timmarna, säger han. 

Det resulterade i att han kom tvåa av 81 startande i sin klass, han hade en dryg minut upp till segraren och fem minuter ner till trean. Efter den comebacken var han naturligtvis nöjd.

– Jag var väldigt sliten efter nästan två timmar i 30 graders värme men det var en fruktansvärt skön känsla när resultatet blev som det blev, säger han. 

Samuelsson slutade fyra

I klassen damer sport slutade klubbkompisen Felicia Samuelsson fyra av sammanlagt nio startande. Nicklas Wikell blev 33:a i herrar sport. Simon Svensson och David Landberg slutade på plats 17 respektive 36 i klassen herrar 30. Wimercyklisten Peter Tunek cyklade in på en 24:e plats i herrar 40. 

Saknar du någon lokal cyklist som var med i loppet? Kontakta i sådana fall undertecknad. 

Nästa tävling i långloppscupen är Ränneslättsturen i Eksjö den 1 juli. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt