Annons:

Alva från Vimmerby tog JSM-brons efter en stark insats

Alva Svensson tog ett JSM-brons i helgen. Foto: Privat

Alva från Vimmerby tog JSM-brons efter en stark insats

Vimmerby kommun har fått ytterligare en SM-medaljör. I går tog nämligen Rumskulla GoIF:s talangfulla bågskytt Alva Svensson ett JSM-brons i klassen DR13 tavla när tävlingen avgjordes i Oskarshamn.
– Jag är jättenöjd, jag kunde inte ha gjort det bättre, säger Alva Svensson.

Annons:

Det var tuffa förutsättningar under kvalificeringstävlingen med värme och blåst. Trots en del misstag lyckades Alva Svensson ta en fjärdeplacering inför finalskjutningen med 551 poäng av 720 möjliga.

Bågskytten från Rumskulla GoIF gjorde en fin kvartsfinal där Aicha Zerrouki från IF Karlsvik besegrades med 6-4.

I semifinalen väntade sedan tuffast tänkbara motstånd i form av Meja Pyls-Lu från BS Grästorp. Det blev en jämn match med höga poäng där Meja var den som hade marginalerna på sin sida och lyckades ta hem de flesta seten. Trots många jämna set förlorade Alva Svensson med 7-1. Meja Pyls-Lu var också den som till slut tog hem JSM-guldet.

Säker seger i bronsmatchen

I bronsmatchen ställdes Alva Svensson sedan mot hemmaskytten Lovisa Lundgren från Skogens IF. Här var det Alvas tur att få känna segerns sötma då hon vann med 7-1 och tog hem ett JSM-brons.

– Jag visste att jg kunde slå många av skyttarna så att jag skulle ta en medalj var ändå lite väntat. Men det var roligt, jag är jättenöjd, säger Alva Svensson.

Värt att notera är att Alva Svensson till den här säsongen har gått upp en åldersklass och möter skyttar som är både ett och två år äldre. Dessutom har avståndet i tavelskyttet höjts från 20 meter till 40 meter.

Närmast för Alva Svensson väntar distriktsmästerskap i Västervik kommande helg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt