Annons:

Matilda från Frödinge blev svensk mästare i bruksridning

Flera deltagare från Vimmerbytrakten gjorde bra ifrån sig i SM och Matilda Karlsson, i mitten på bilden, tog guld i bruksridning för juniorer. Foto: Privat

Matilda från Frödinge blev svensk mästare i bruksridning

Frödingetjejen Matilda Karlsson kan titulera sig svensk mästare i bruksridning. Det står klart efter att hon vunnit den gångna helgens mästerskap på Stenholmens gård utanför Linköping.

Annons:

Både svenska mästerskapet och nordiska mästerskapet i bruksridning avgjordes på Stenholmens gård utanför Linköping. Grenarna var brukskörning, bruksridning och skogskörning. Samtliga grenar kräver samspel och tillit mellan kusk/ryttare och häst för ett lyckat resultat.

Högst upp på pallen

I skogskörning ska hästen vara lyhörd för kuskens signaler samtidigt som den ska vara stark för att dra ut det tunga lasset utan att skada träd och omgivning. I Brukskörning ska hästen genomföra moment som påminner om hur det var på gårdarna förr. Backa in i ladan, lasta på, göra halter, vända där det är trångt och kunna passera i olika lydnadshinder. I bruksridningen testas samspel mellan häst och ryttare på ungefär samma sätt som i brukskörningen.

Kalmar län var representerat två ryttare och en kusk. Frödingetjejen Matilda Karlsson lyckades så bra att hon blev svensk mästare i bruksridning för juniorer. Bra gick det också för Liv Edlund Helmfrid och Annelie af Ekenstam, båda från Vimmerby. Edlund Helmfrid kom sjua i bruksridning för seniorer och af Ekenstam blev sjua i brukskörning för häst.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt