Annons:

Mathilda nära final i Nordens största tävling

Mathilda Sjöström var inte långt ifrån en finalplats i stortävlingen i Sävsjö.

Mathilda nära final i Nordens största tävling

Det blev ingen finalplats för Mathilda Sjöström under den första dagen av Swedish Cup i Sävsjö. – Det har gått okej. Jag har skjutit stabilt, men inte tillräckligt bra för att ta mig till final, säger Mathilda Sjöström till Dagens Vimmerby.

Annons:

Under tre dagar avgörs Nordens största tävling i luftgevär, Swedish Cup, i Sävsjö. En av många som hoppas på bra resultat är Vimmerbytjejen Mathilda Sjöström, som tävlar i klassen damjunior.

Små marginaler

Skytte är en sport med ytterst små marginaler. Det fick Mathilda Sjöström erfara under den första tävlingsdagen.
För att vara bland de åtta som tog sig till final krävdes 410,1 poäng. Mathilda Sjöström slutade på 408,9 poäng och det räckte till plats 15.
– Jag sköt samlat och stabilt. Men vi sköt med decimaler och jag fick lite för låga poäng. Jag tycker ändå att det känns okej. Det är poäng som jag ganska lätt kan fixa till i morgon, säger Mathilda Sjöström.

”Var bedrövligt”

För Mathildas brorsa, Mathias Sjöström, gick det inget vidare. Han var aldrig nära en finalplats.
– Det var bedrövligt. De skotten som jag sköt bra fick jag ingen utdelning på alls och då äter de dåliga skotten upp poängen alldeles för mycket. Jag tror att bristen på tävlingstillfällen under hösten var en starkt bidragande orsak, säger Mathias Sjöström.
I morgon är det dags för tävlingsdag nummer två och då börjar samtliga skyttar om från noll.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt