Annons:

Inget pris till Vimmerbysonen - de blev 2015 års sportkometer

Manuel Ågren och Miranda Arvidsson fick ta emot priset som årets sportkometer i länet av juryns ordförande Bosse Nilsson.

Inget pris till Vimmerbysonen - de blev 2015 års sportkometer

På onsdagen utsåg Sveriges Radio Kalmar en tjej och en kille till årets sportkometer i länet. Vimmerbysonen Mathias Sjöström var en av de nominerade, men nådde inte hela vägen fram.

Annons:

Priset delas ut till en tjej och en kille som under året har fått ett avsevärt lyft i karriären. På onsdagen delades priserna för 2015 ut och de tillföll Manuel Ågren, IK Oskarshamn och Miranda Arvidsson, Kalmar Simsällskap.

Bland de nominerade fanns också Vimmerbysonen och skytten Mathias Sjöström.

Fakta

Juryns motiveringar:

Miranda Arvidsson, Kalmar Simsällskap:

”Hennes karriär lyfte rejält 2015 med SM-medaljer både på kort och lång bana och med guld i Nordiska mästerskapen. Av bara farten slog hon också ett nio år gammalt klubbrekord. Hennes talang, målmedvetenhet och tävlingshuvud innebär att hon snart bör bli aktuell för landslagsuppdrag i de stora internationella mästerskapen”.

Manuel Ågren, IK Oskarshamn:

”Han växte under succéhösten 2015 ut till att bli en machtvinnartyp och en av lagets viktigaste spelare med hög målproduktion och mycket istid.  Med sin talang, mångsidighet och fräckhet kan han ganska snart spela i någon av de stora internationella ligorna”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt