Annons:

Målilla GoIF bjuder in till stor 100-årsfest: ”Det är mycket glädje”

På lördag firar Målilla GoIF att föreningen blir 100 år i år. Här ses Mikael Karlsson, ordförande, och Jonas Karlsson, vice ordförande. Foto: Linus Johansson

Målilla GoIF bjuder in till stor 100-årsfest: ”Det är mycket glädje”

På lördag bjuder Målilla GoIF in till storslaget 100-årsjubileum. Först väntar match i bandyns division ett och på kvällen blir det jubileumsfest med närmare 180 personer.
– Det är häftigt och nu börjar man känna mycket glädje. Det är väldigt många som har gjort ett fantastiskt arbete inför det här, säger Mikael Karlsson, ordförande i Målilla GoIF.

Annons:

Målilla GoIF bildades den 19 juli 1918 och har under året på flera sätt uppmärksammat att föreningen nu är 100 år. På lördag är det så dags för det storslagna firandet som hålls på Hulingen i Hultsfred. Närmare 180 personer är anmälda till jubileumsfesten.

– Det är jättekul att så många har anmält sig. Det är både medlemmar och före detta aktiva som blivit speciellt inbjudna. Vi har fått väldigt bra respons och det kommer vara personer på plats som varit aktiva i föreningen från 1950-talet och framåt, säger Mikael Karlsson, som ser fram emot en festlig dag och kväll.

– Det kommer att bli festligt. Först har vi en träff med föreningar och förbund vid klockan 16.30 och vid 18.00 inleds minglet och en timme senare blir det jubileumsmiddag. Sen kommer det att vara olika saker som händer under kvällen. Vid klockan 23 räknar vi med att själva firandet med utmärkelser och så vidare är över och då blir det dans och fest i ytterligare ett antal timmar. 

”Fantastiskt arbete”

Mikael Karlsson ser fram emot lördagen och konstaterar att det lagts ned ett stort jobb under en längre tid.

– Det har varit en hel del arbete och det är väldigt många som gjort ett fantastiskt arbete inför det här, bland annat med att ta fram historik och statistik. Ju närmare vi har kommit har bit efter bit kommit på plats så nu ser man fram emot lördagen.

Föreningen har under en längre tid sålt ett jubileumslotteri som får sitt avslut på lördag.

– Det har gått bra, även om vi inte nått hela vägen fram. Men vi ska försöka sälja lite ytterligare under lördagen. Vi avslutar jubileumsfirandet med att dra en vinnare innan det blir fortsatta festligheter.

Isen håller för match

Under lördagen spelar Målilla dessutom seriepremiär i bandyns division ett södra hemma mot Finspångs AIK. En match som startar på klassisk bandytid klockan 13.15.

– Jag tror att det kan bli en del folk och att det finns de som vill vara med och fira föreningen. Vi kommer att inleda matchen med något lite mer än vanligt och kommer också att visa upp våra ungdomslag.

Isen har legat på Venhagsvallen i ett par veckors tid och någon risk för att matchen inte ska kunna spelas finns inte.

– Isen är jättefin. Det är fantastiskt att den har kunnat hålla så bra.

Hur har ni klarat av det i det varma vädret?

– Det var ett antal personer som lade ner mycket jobb runt den 24-25 oktober när vi spolade upp. Isen var klar den 29:e oktober och efter det har det varit full aktivitet. Vissa dygn har det varit 10 plusgrader, men vi har klarat av att hålla isen även om det tagit kraft och kostat pengar, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt